![]() |
Dobry wybor :)
|
Z aparatu nie będę prawie wcale korzystał! Jest mi on niepotrzebny. Więc chyba wezme Nokie 6610...
|
Cytat:
Są dwa. www.nokia.com.pl Pozdro;) |
Mam dwóch kumpli, z których jeden ma S55, a drugi N6610. Porównująć funkcjami to nie powiedziałbym że S55 jest lepszy od N6610. Wręcz odwrotnie. Poza tym S55 bardzo mało trzyma ok. 3-5 dni. Natomiast N6610 ok. 7-9 dni.
Pozdro;) |
Ja bralbym Nokie 6610, teraz mam 3510i i na baterie w tym fonie nie moge narzekac, trzyma 8 do 9 dni, wiec taki pretekst co do tego, ze w nokiach sa slabe baterie raczej odpada.
|
Wedlug mnie jezeli chodzi o te dwa telefony to rzeczywiscie Nokia 6610 troszke odstaje od Siemensa S55.
Kumpel z klasy ma tego Siemensa, pobawilem nim sie troche ;) i musze stwierdzic ze to naprawde udany telefon. Nie wiem jak jest z batertia, ale to i tak nie zmienia faktu ze jest duzo lepszy od N6610 Ja bym bral Siemensa bez zastanowienia ;). |
Poza tym czasami dobrze jest mieć (byle jakiego - ale zawsze ) cyfraczka pod ręką. W razie np. stłuczki samoch. czy coś... pstryk pstryk i masz podkładeczkę.
|
Cytat:
|
jesli chodzi o tą oferte Siemensa s55 to nic lepszego w tej chwli nie znajdziesz w tej kwocie.
Jest to najlepszy telefon w IDEA MIX 19,99zł + vat za rozsądną cene, 149zł + vat. Kumpel wzioł pare dni temu, ogólnie telefon jest ok. Mysle ze niema co go porównywac z N6610 .. bo jej za taką kwote napewno nie dostaniesz. PZDR |
Po pierwsze na zyczenie polskich operatorow Nokia w wielu nowszych modelach wprowadzila modyfikacje w oprogramowaniu polegajaca na tym, ze komorka mimo ustawionego podtrzymania sesji gprs ja zrywa. Jak wiadomo po ponownym polaczeniu leci juz kolejna paczuszka danych. Oczywiscie mozna to usunac wgrywajac odpowiedni patch, ale gwarancja wowczas sobie plynie...
Poza tym korzystajac z midletow java mozna sie rowniez rozczarowac bo w nokiach czesto korzystaja one w komunikacji z wapu over gprs, a nie gprsu. chodzi tu o obsluge poczty, komunikatory itp. Dlaczego to takie wazne? Zerknij np tu - http://www.midlet.pl/faq.html#nokiakoszty |
Cytat:
|
Zawsze wolalem Nokie , a Siemensa omijalem z daleka. Do czasu, az pouzywalem troche ME 45 i okazal sie niezlym telefonem. Teraz zaryzykowalem i kupilem S55. Jest naprawde super. To co jest najczesciej przedstawiane jako glowna zaleta Nokii (liczba kolorow) jest naprawde jej wada, bo dla mnie telefon sluzy raczej do gadania, a nie serwowania sobie tapet w tylu kolorkach. A dzieki temu, ze wyswietlacz ma mniej kolorkow spokojnie telefon min. 6 dni na 1 ladowaniu trzyma. Poza tym na GPRS w Nokii to bym chyba zbankrutowal.
|
lepsze to zalezy do czego...
ja tam wole.. nokie... NOKIA AND ONLY NOKIA :)) :peace: :D |
Alfabet Morse'a, latarka i mówisz bye bye komórko.
|
Wiem, ze 6610 ma wyswietlacz o wiekszej liczbie kolorow (4096; S55 - 256 kolorow) o rozdzieloczosci 128x128 (S55 - 101x80)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09. |