![]() |
Hp 3420
Mam problem z ta drukarka, nie przesuwa sie glowica drukujaca.
Posiadacze HP pomozcie. Co moze byc przyczyna, braku reakcji glowicy na polecenie drukowania. Wszystko ddziala dobrze a nie drukuje. Tak jakby pasek napedu nie przesuwal glowicy. Mozna to poprawic domowym systemem? Do serwisu nie zaniose, bo naprawda bedzie drozsza od kupna drukarki. Dostalem ja od znajomej. Nigdy nie kozystalem z tych g.....ch drukarek na USB. Warto cos z tym zrobic, czy wywalic? |
a wydaje dzwięki jak by drukowała? tzn. pobiera i przesuwa papier w rytm normalnego drukowania i czy słychś jakieś inne rytmiczne dzwięki moze tylko spadł pasek do dłowicy. podnies pokrywę i zobacz czy nic tam luźno nie zwisa
|
Podaj troche wiecej informacji, bo mialem tez swego czasu pewien problem z drukarka HP (5550), ale nie wiem, czy to moze miec cos wspolnego z Twoim. W moim przypadku wlaczyla sie jakas blokada, ktora sprawiala, ze mimo iz drukarka byla sprawna, nie drukowala (jakby zupelnie nie probowala). Podobno, zeby to odblokowac, nalezalo otworzyc z tyl taka zapadke i poruszac troche jakimis walkami. Nie sprawdzalem, bo dowiedzialem sie o tym juz po tym, jak zanioslem drukarke do serwisu, ale calkiem mozliwe, ze taka rada by mi wystarczyla.
|
Podaj Emaila to prześle ci schemat naprawy tego uszkodzenia(HP 3420)
witdudzik@interia.pl |
devito napisałem do ciebie na meila. Mam ten sam problem. Jeśli meil by nie doszedł zostawiam jeszcze raz swój adres loczek1983@wp.pl
|
Cytat:
|
1. rozkrec drukarke
2. wyjmij "szyne" po ktorej chodzi glowica 3. wyjmij karetke 4. poszukaj oderwanej czesci do "paska napedowego" 5. sklej i poczekaj az wyschnie 6. zmontuj wszystko do kupy ;) 7. powinno dzialac czeste awarie to wlasnie ulamanie plastikowych czesci, zebatek itp. |
Czy do kogos odezwal sie devito. Ktos dostal na meila instrukcje naprawy ??
|
Cytat:
|
Mam ten sam problem co yahol, w serwisie krzykneli za naprawe tego 150zł, więc im podziekowałem.
|
w hp czeste zjawisko to urywanie sie paska od glowicy
spotkalem sie 2 czy 3 razy z takiem przypadkiem jadna pojechala do serwisu, druga zostala serwisowana przezemnie (poxipolem) ;) |
Panna ma ten sam model drukarki, jej kolezanka tez. Teraz jest bardzo potrzebna jej ta drujarka a wiadomo wywalac kase na nowa jak mozna naprawic.
devito gdzie jestes, jestes bardzo potrzebny !! |
devito gościł TU
może tam znalazł ten schemat... |
No tu raczej format c: nie pomoże... gwarancja -> serwis
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |