![]() |
Cytat:
Na szczęście to nie moje słowa ,lecz przytoczone ze stronki. :mruga: |
Jakie jest to hasło domyślnie. Bo ja nic nie zmieniałem i nie znam hasła to jak mam zainstalować stery ?
|
sluchaj instalacja wyglada tak
uruchamiasz konsole poleceniem "su" halo to jest nic puste czyli ENTER potem jak juz jestes rootem to wstukujesz knx-hdinstall i tu juz masz skrypt (no powiedzmy wizarda ) i misz_masz napisal:"zwalniając napęd CD-ROM do innych celów (np. oglądania filmów DVD). " no nie wiem jaki ty masz naped cd ze ci dvd czyta ale ja tez chcial bym taki :D a za "knoppix lang=PL " to dzieki bo o tym to rzeczywiscie nie wiedzialem pozdro |
Cytat:
|
Wielkie dzięki artoor .
|
Cytat:
Pozdrawiam artoor |
jak sie zaczna instalowac to poprosza cie o haslo roota [niepytaj mnie jakie je masz bo nawet ja tego nie wiem :P]
|
piterniel@o2.pl ;). I jakie hasło mam podać ?!
|
daj maila to ci wysle stery do nforce2
|
Jak moge zainstalować stery do nForce 2 ? Bo na stronie nVidia nie widze do Knopixa. Jeszcze jedno. Chciałem jakieś stery do Linuxa zainstalować, ale wyskuje mi podaj hasło ?! Jakie mam podać (nic wcześniej nie podawałem ?!)
|
ustawiasz w biosie cd-rom jako pierwszy
|
z tego co pamietam naciskasz F2 i przechodzisz do nastepnego ekranu gdzie masz napisane z jkimi parametrami chcesz uruchomuic knoppixa tam na dole wpisujesz co chcesz
|
Ale nie ma u mnie rzadnego znaku zachęty.
|
Cytat:
knoppix lang=PL |
Mam nadzieję Piterniel ,że sie nie obrazisz jak przyłączę się ze swoim pytaniem do Twojego topicu. Tymbardziej,że temat jest jak najbardziej powiązany.
Na stronie, która podał Smartek jest napisane: cytuję "Mimo, że Knoppix uruchamiany jest z płyty CD możliwe jest zapisywanie konfiguracji środowiska użytkownika na twardym dysku. Co więcej możliwe jest także zapisywanie na dysku danych, a także całego katalogu domowego. Ostatecznie można w ogóle na trwałe przenieść zawartość płyty CD na dysk, zachowując przy tym wszystkie dobrodziejstwa Knoppiksa i zwalniając napęd CD-ROM do innych celów (np. oglądania filmów DVD). Knoppiksa można także zainstalować na dysku, tak jak inne popularne dystrybucje Linuksa. Z tego punktu widzenia można traktować go jako specyficzną odmianę instalatora Debiana." Niech mi ktos powie jak to zrobić? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27. |