![]() |
w okno w DC++ wpisujesz aktualne IP twojego neo (na wiekszosci hubow jest cos takiego jak komenda +myip), a port to ten ktory otwarles na
firewallu/routerze i obadaj stronke www.activeppl.prv.pl - tam jest sporo o byciu active na DC |
GraLo masz wpisac IP te cos na styl 80.54.155.23 bo takie ma neo. Sprawdz swoje i pamietaj ze jest dynamiczne !
|
Heh... mylisz sie. to jest moje IP - ale ja jestes PSV :P Nie mam zewnetrznego.
|
Tak wg mnie jest ot IP zewnętrzne, ktoś miał kiedyś takie
|
Cytat:
|
Według mnie są to liczby od 0 do 255. Zewnętrzne to np 80.54.155.23 . Jeśli się myle to o poprawę proszę
|
Zewnetrzny ip dostaniesz jak wejdziesz na strone www.strefasoftu.net po lewej stronie u dolu masz info o tobie.
Jest tam twoj IP zewn. O ile mi wiadomo ip wewn sa wg wzoru 192.168.1.xx a nie 192.168.0.xx moze sie myle, ale ja mam tak skonfig siec. |
czyli 192.168.0.1 ?
|
Wpisz ip zewnętrzne
|
Dobra przypuśćmy że mam otwartyten port któryś co teraz jakustawić w opcjach dalejnie wiem co z tym ipczy wpisywac moje rputera czy moze zostawic wolne miejsce?
|
Trza mieć forwardowane porty jest tego od czorta w necie
|
Dc ++
Niewiem jak to rozegrać. Mam neo podzileone na 3 przez router. A w dc chciałbym być activ. Wiem że musze otworzyć port alektóry najlepiej otwierać ?, i jakmam ustawić w opcjach czy w pole ip mam wpisać ip moje w sieci czyli 192.168.0.24 czy może adres routera np. 192.168.0.1. a może zostawić pole na wpis wolne tylko wstawić ten otwary port ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |