![]() |
Cytat:
Trzeba pamiętać, że do złotówki dodać należy podatki i wyjdzie 5 zł :) |
Za złotówkę tak. Może góra 2 złote. Więcej nie dałbym. Miałbym w tedy poczucie "legalności":)
Pozdro;) |
jak zaplacisz to juz nie jest to !!!
i w tym jest pies pogrzebany, |
wyglada na to ze cos takiego stanie sie za jakis czas swiatowmym standardem - chocby takie audiogalaxy - placisz, sciagasz mp3 i masz - a jestem pewny ze czesc zyskow firmy (a wiec i twojej kasy) jest odprowadzana do RIAA i pochodnych
pomysl dobry - tylko ze w warunkach polskich rozbije sie to jak zwykle o kase - nie sadze zeby przecietny zjadacz neta mial po oplaceniu rachunku za lacze jeszcze kaske na oplaty za mp3 czy (w przyszlosci) filmy |
Zabawne jest to, że tak zwane podatki (czytaj jawne okradanie) płaci się w momencie otrzymania pensji, w momencie zakupu czegokolwiek, w momencie kiedy to coś się sprzedaje i w momencie kiedy to coś się urzywa (kolejność nie ma znaczenia) ;). Ten kto ma za dużo pieniędzy niech nie płaci za sciąganie mp3 tylko niech idzie do sklepu i kupi sobie legalną płyte, albo zamówi telefonicznie pod numerem 0-700...
Życie jest za drogie by płacić za głupoty... To jest moja prywatna opinia i wiem że ktoś napewno się z nią nie zgodzi. Pozdrawiam Wesołych Świąt !! |
Cytat:
|
znajac polskie realia to ta zeta ktora bysmy potencjalnie placili za np sciagniecie mp3 madonny poszla by w polowoie na ratowanie gornictwa, w polowie na nowy mercedes dla szefa gabinetu politycznego premiera a w polowie na wspomozenie IchTroje (tak wiem ze polwy sa dwie, ale w polsce moga byc trzy i to w dodatku wieksze :P ), wiec glosuje na NIE
|
Cytat:
|
Jasut na ustawodawce, na prezydenta, na mistrza mp3 :jupi: :piwo:
heh ;), pisałem przecież ten post z przymróżeniem oka :) |
Cytat:
Cytat:
A w termacie kilku (2 czy 5 ??? ) tysięcy MP3 legalizacja polegałaby na np. niewielkiej jednorazowej opłacie za już posiadane utwory. Nie rozpamiętuję tego wątku, gdyż nie jest on treścią pytania. |
Fakt Maxio! Wystarczy spojrzeć na strefe mp3 na WP, ile tam jest nowych utworków hiphopowych do ściągnięcia :), a tam to pełen legal.
Mp3 nie może zniknąć nie może także przejść jakiejś rażącej ewolucji. Mp3 staje się już standardem wśród sprzętu grającego, wsyatrczy spojrzać na oznaczenia wież w sklepach--> CDR/CDRW/MP3 i jaaaaaaazda. Mówicie, że tak 1 zł za utworek! :chytry: .... ok to wchodzi ta ustawa i musicie zapłacić za każdą posiadaną mp3, no ja mam pare tysięcy mp3, przeliczcie sobie....hahahahahha :D:D:D:D ;) <hahaha>, pare tysiączków zł ze startu! heh :), a tak poważnie to nawet ten 1 zł za utworek to po czasie by się okazało drogą imprezą, fakt faktem nowe utwory pojawiają sie non-stop. |
A ja placic nie zamierzam... Wykonawcy ktorych slucham (artysci hip-hopowi) nie robia afer o to ze ktos tam sciaga sobie ich utwory (ZiP Skład) czy puszcza je w np. zakładzie fryzerskim (Peja). Dlatego co lepsze klasyki mam w oryginale, a mlode, nieznane sklady to wylacznie darmowe MP3... Inna sprawa ze MP3 to swietne rozwiazanie dla rozpowszechniania nielegali, ktore z zalozenia i tak sa za darmo!
|
pewnie ze moglbym placic 1zl za dobrej jakosci mp3.
Wtedy nikt by sie nie czepial! Ale i tak niektorym zeta by bylo zal!!! Fake mozeby zniknely! |
hmm, gdyby byly mpc lub najlepiej ape to oczywiscie
|
A może cały album za np. 10zł ;) Nie trzeba szukać po tytułach ;)
A co z FAKE ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:24. |