![]() |
Cytat:
Co do easy recovery 6, to ja mialem akcje ze skasowalem partycje, zrobilem nowa, zaczalem ja formatowac (ale w pewnym czasie anulowalem), potem ja wywalilem i easy recovery odzyskal wszysko z pierwotnej partycji. |
Cytat:
|
Spoko Ciapek... nie przejmuj sie... nie wiem czy Cie to pocieszy ale wyobraz sobie ze swojego czasu bawiac sie Nortonem Ghostem wypierniczylem (nieodwracalnie) mojej siostrze 3 lata pracy doktorskiej :D No a kopii swoich osiagniec nie miala nigdzie indziej... to byla jazda... :blee: Ale wole juz tego nie wspominac... nie bylo mi wesolo.
Pozdrawiam artoor |
ontrack easy recorvery jest bardzo skuteczny
potrafi odzyskac dane ze skasowanyc partycji i czasami znajduje nawet dane które miałeś jeszcze wcześniej... to znam z praktyki dysk 30 gb - skasowane partycje - odzyskał wszystko i wszystko działa tylko czasami nie wszytsko było na swoim miejscu (czyli w tych samych katalogach co wcześniej) |
Cytat:
unrease jest glupi, nie potrafi odbudowac struktuty katalogow... tylko pliki pozdrawiam:) |
Dodatkowy soft
Pamietam ze kiedys takze uzywalem softu TUIRAMISU.
http://www.totalshareware.com/Asp/de...pplication=333 Bardzo dobrym narzedziem do HDD jest takze Nortonowski (Disk Editor). Kiedys mialem problem z HDD 10GB ktorego za H!@#$%^& nie moglem rozbic tzn. mial 3 partycje po 3 GB jak w fdisku wymazywalem partycje to po ponownym restarcie systemu w dalszym ciagu mialem te partycje. Probowalem wszystkich wtedy dostepnych utilitesow i ( PM 7, lowformat, itp) niestety partycje byly nie do zniszczenia. Przypadkkowo odpalilem N.U.D.E i wymazalem w MBR wszystkie info na temat partycji. Po restarcie kompa moglem w koncu podzielic ten HDD jak chcialem. |
Hm jak nic nie mieszales to easy recovery 6.0 odzyska Ci WSZYSTKO.
|
tez kiedys zrobilem podobny manewr. Zakladalem kumplowi partycje na swoim kompie, a "poslalem w KOSMOS" swoj dysk podlaczony pod raida (zupelnie o nim zapomnialem). Stracilem moje kultowe filmy, ktore jeszcze wtedy nie byly na DVD dostepne.
Jedyne co po tym zrobilem, to zecilem wiazanke i odpalilem browara... do tej pory az mi sie smutno robi jak o tym mysle ;) |
Piszesz, że sformatowałeś D:
W takim razie na C: pod NTFS wszystko powinno zostać nienaruszone. Chyba że przed formatem skasowałeś wszystko z C: Do sprawdzenia co zostało na dysku polecam Knoppixa (Live Linux na 1 cd). |
Mój kolega też sie tak załatwił ja ty. Ja mam wszystko na NTFSie i formatuje płytką instalacyjną XP.
|
Cytat:
sprobuj unerase (na dyskietkach ratunkowych ktore mozesz stworzyc w Norton Utilieties), moze odzyska wiekszosc plikow, moze nie - trzeba sprobowac |
Cytat:
Nimal tam zapisałem już jakiegoś patcha :P ale mówisz, że jak tego programu tu i tu nie ma to gdzie jest? :) Cytat:
-Witamy w programie "Usterka" -Usterka: jaką zastosowaliśmy usterke? -Ciapek: nie wiem :D -Usterka: NTFS -Ciapek: a to dlatego partycja D wyleciała w kosmos :D LOL P.S. Czyli jednak lepiej na NTFS sadzić? Sam będę instalwoał 2003 i jednak widze, że można na NTFS? A może nawet trzeba? Ale są tacy loodzie co mówią, że różnicy nie ma żadnej, a Ciapek mówi, że jeszcze można sformatować przez przypadek inny dysk :D Pozdro i dzięki za obecne posty..... Teraz już wiem, że format tylko przez instalator Windows :) |
Ales Ciapek narobil bigosu ;-D
|
... też myślałem, że NTFS jest wolniejszy od FAT32 i zrobiłem test uruchamiania kompa pod oboma systemami. No i niespodzianka, pod NTFS komp uruchamia mi się od wciśniecia guzika w 45 sek, pod fatem 55 s. Corel pod NTFS 2 sek. pod fatem prawie 4 s., kilka innych programów także wolniej pod fatem, czyli wniosek; NTFS jest szybszy :idea: .Testy byly robione na tym samym kompie z tymi samymi ustawieniami, konwersja plików zostala wykonana pod PM 8.
|
oj Ciapus - o godzinie 23 wszystko kapujesz a dwie godziny pozniej zakladasz nowy temat ;)
skoro sformatowales partycje spod dosa, to jesli tam nic nie zmieniles (nic nie zapisalas!) mozesz proces ten odwrocic - potrzebujesz programu unformat bedacego kiedys skladowa dosa (nie ma go na dyskietce win98!) lub unerase - z dyskietki/plyty Norton Utilieties co do samej partycji to NTFS to juz chyba wiesz wsio - roznicy w wydajnosci na przecietnym kompie nie powinienes zauwazyc - wiec nie martw sie spadkiem szybkosci na ntfs'ie - nowe windy sa stworzone do dzialania na tym systemie plikow |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56. |