![]() |
Lite-On LTR-5224 nie wykrywa plyty 800 MB
Witam!
Od pol roku jestem posiadacze nagrywarki cd-rw Lite-On LTR 5224. Ostatnio chcialem cos nagrac na plyte 800 MB Datexa silver-max 32x. Niestety nagrywarka wykrywa ta plyte jako 700 MB. Czy to cos z nagrywarka jest nie tak czy akurat tej plyty nie wykrywa poprawnie? Moze ktos z Was nagrywal cos ta nagrywarka na ta plyte i bylo wszystko ok? Zalezy mi na potwierdzeniu bo jak bylo ok to musze zaniesc ta nagrywarke do sklepu zeby ja naprawili albo wymienili bo zgodnie z danymi technicznymi odczytuje ona i zapisuje zarowno plyty 90 jak i 99 minutowe ... Z gory dzieki za pomoc! Pozdrawiam Arturro |
To normalne ze tak wykrywa. Ale spokojnie nagrasz na nia ok 800 MB danych. Wszystko co ma powyzej 700 MB wykrywa jako 703 MB.
|
ufff juz myslalem ze bede musial rozstac sie na jakis czas z napedem :) dzieki za uswiadomienie, chociaz prz nagywaniu wiecej niz 700 MB wyskakuje mi ze do nagrania jest za duzo danych niz plyta moze przyjac ... czyzby trzeb bylo do nagrywania plytek 90 i 99 minutowych wlaczac tez overburning?
|
To chyba oczywiste.
|
no dla mnie bylo oczywiste ze naped wykryje plytke 800 MB jako 800 MB a jak bede chcial cos nagrac ponad to to dopiero wlaczam overburnig :) jeszcze raz dzieki za uswiadomienie :)
|
Na górze masz przyklejony topic o overburningu w Nero i nagrywaniu płyt 800/870. Ale wygląda na to że nawet pobieżnie nie przejrzałeś forum. A naprawdę warto...
Pozdrawiam. |
:niepow: przyznaje sie bez bicia ze nie zauwazylem, ale szukalem postow z problem ltr 5224, prosze jednak wybaczyc bo pora juz byla dosyc pozna, przepraszam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37. |