![]() |
Dvd-rom
Czy posiada ktoś DVD-ROM Toshiby?
Co myślicie o tych napędach? Który model najlepszy? Słyszałem, że są 2 takie same modele (1 dostał dużo medali, itd, a drugi taki sam, tylko że zbudowany na trwalszych elementach). Jakie to modele? Osobiście jestem troche zajęty i nie mam czasu szukać. Mam też problemy z mobo (prawdopodobnie spowodowane złą pracą CD-ROMu. Chciałbym se kupić teraz DVD. I tu mysle o Toshibie. Co wy na to? |
Jak ci sie uda jeszcze znalezc gdzies to bierz Toshibe SDM-1712, ale wiem ze wszedzie juz maja tylko SDM-1802 ktora jest ponoc gorsza od poprzedniczek (na chipsecie via a nie toshiby).
|
Polecam Toshibe SD-M1712 + zmodyfikowany firmware :D
|
Ten z nagrodami to pewnie 1612, a ten ulepszony to 1712. Obu wlasciwie juz nigdzie nie kupisz bo teraz jest dosteony nowy model 1802 - ladnie dziala, ale nie ma dla niego zhackowanego firmware niestety.
|
tak, ten medalista to M1612 - mam go i polecam
nastepca, ponoc z trwalszych elementow, ale za to ze zmniejszonym buforem to M1712 a teraz jedyny dostepny to M1802, a biosik na pewno sie wkrotce pojawi ;) |
Czy opłaca się brać model SD-M1802?
Czy on obsługuje dyski DVD-RAM (na stronie producenta nic o tym nie pisze, a SD-M1712 pisze, że obsługuje)? Czy ktoś z was posiada może ten model? Czym on się właściwie różni od poprzednika (i z i bez zhackowanego BIOSu)? |
Zasadniczo sie oplaca bo toshiby sa bardzo dobrymi napedami.
Chyba nie obsluguje, ale jesli nie masz takich plyt to nie problem przeciez - mnie to osobiscie roznicy nie robi czy to jest czy nie, bo interesuja mnie dvd+ i dvd- a te czyta, a plyty dvd-ram to zueplny egzotyk, wiec raczej nie ma co sie przejmowac. Mozna powiedzec ze go mam. Czym sie rozni. 1612 i 1712 kopiuja zabezpieczone plyty w 3 minuty, 1802 kolo 30 minut. Do 1612 i 1712 jest zhackowany bios region free i super szybki odczyt dvd 16x, 1802 czyta na 4x... moze sie to zmieni jak zhackuja firmware. nowy model ma tez inny chipset sterujacy (poprzednie byly od Toshiby, ten jest od VIA cos tam). |
Kto jest dystrybutorem Toshiby?
Jaka jest strona WWW dystrybutora? Czy dystrybutor nie może sprowadzić modelu 1712? |
na jakiej stronce mozna dostac te zchackowane biosy ?
|
A proline we wrocku nadal kity wciska... już mi się nie chce ich mailami upominać:
http://tinyurl.com/25ma9 hehe :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:02. |