![]() |
Laser :)
czy ktos z szanownej starszyzny ma jakies pojecie ile mogo kosztowac lasery do stacjonarnych ostwarzaczy plytek?
bo postanowilem wymienic taki wlasnie jeden,bo juz wiazki swiatelka wogole nie widac i jak sie w "zaprzyjaznionym" serwisie zapytalem o cene takiego lub kompatybilnego lasera to rzucili mi cena 200zl ?!? cos chyba nie tak?? moze wie ktos chociaz w przyblizeniu... jak to cenowo powinno wygladac?!? |
Obawiam sie ze to moze tak wlasnie wygladac, padaczka lasera jest rowna wymianie sprzetu na nowy bo nie oplaca sie tego naprawiac. Poza tym jaka masz pewnosc ze jakis serwis dobrze ustawi optyke i bedzie to chodzic jak fabryczne? Jesli twoj odtwarzacz to jakis drogi statek gdzie koszt lasera jest ulamkiem calosci to mozesz ryzykowac, ale ja bym juz polozyl kreche na tym sprzecie. Wiem ze w ramach gwarancji takie sprzety wymieniaja na nowe...
|
130 pln (chyba) w zwykłym, raczej drogim zakładzie - wieży Sony
|
Przejrzyj i popytaj tutaj http://www.cybor-tech.com.pl/ -naprawde mają duzo towaru i tanio.Załatwiałem tam laser do swojej wieży.
|
U mnie z usluga 160 zl. (Warszawa-to i drogo)
Wieza Panasonic. |
Kolega około roku temu wymieniał zespół lasera w mini-wieży Sony ze zmieniaczem na 3 płyty, i wraz z wymianą kosztowało to ok. 200 złotych w autoryzowamym serwisie - dotychczas bez zastrzeżeń.
Swego czasu pytałem w autoryzowanym serwisie Panasonic/Technics o wymianę lasera w stacjonarnym odtwarzaczu - i nie pamiętam już, ile to miało kosztować, ale sporo (chyba ok. 300 zł lub więcej). Za te same pieniądze można było kupić używany odtwarzacz w niezłym stanie. Dużą część kosztów usługi w takich autoryzowanych serwisach stanowi robocizna - o ile pamiętam, w tym serwisie Technicsa było to ok. 80 zł. +VAT za godzinę, a płaciło się za nie mniej niż godzinę. Musiałem u nich naprawić magnetofon - w innych miejscach nie mogli ściągnąć odpowiednich części - i zabolało. |
200 pln kosztuje wymiana lasera w spawarce teac :D jest to cena oczywiscie czysto hipotetyczna bo nie sadze zeby ktokolwiek sie na to decydowal
wiec w sprzecie stacjonarnym moze to kosztoawac tez cos kolo tego |
wielkie dzieki za odpowiedzi...
zastanawia mnie tylko wtedy jakim cudem nowe sprzety np.palarki kosztuja po 150zl, a wieze po 500-600 jak sam laser 200zl :) ?? |
Juz ci ktos wspomnial - placisz glownie za robocizne.
W nowych montuja to fabrycznie maszyny. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |