Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nero 5.5.1.8 wyrzuca plytki CDR !!? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-5-5-1-8-wyrzuca-plytki-cdr-2915/)

Czarodziej 26.05.2001 18:47

No i wybrnalem polowicznie.

Poniewaz zalezalo mi na MENU w SVCD , konwertuje obraz do *.BIN *.CUE
i po klopocie.
Jesli chodzi o MENU w SVCD , dobrze to robi I-Author , a jego wynikowy obraz terz da sie przekonwertowac.

Pozdrawiam

Czarodziej

cdwriter21 23.05.2001 15:55

No to chłopaki przesiadka na wcześniejszą wersję Nero lub zmiana sprzętu.
Pozdrawiam.

Czarodziej 23.05.2001 12:40

Witam.

Tylko pod NERO mam taki problem.

I tylko pod 5.5.1.8

Pozdrawiam

wojtas 18.05.2001 23:00

Cytat:

wojtas (18-05-2001 22:58):
Cytat:

Czarodziej (18-05-2001 20:12):
No wlasnie.
Zainstalowalem go w miejsce 5.0.3.5 i gdy chce cos nagrac , to wiadomo ze Nero testuje wolna przestrzen na plycie CD-R.
No i tu problem !!!!
Jaka bym plyte nie wlozyl , to twierdzi ze ma za malo wolnego miejsca i wysuwa tacke ..... , kaze wymienic na inny CDR.

Instalowalem winaspi.dll dla nero , instalowalem ASPI od Adapteca i nic nie pomaga.

Czy tylko pod nero ci nie nagrywa?
U mnie tez wysuwal plyty (nawet gdy probowalem nagrac np.: 5 MB). Na innym sofcie bylo tez to samo. Okazalo sie, ze padla nagrywarka.
Objaw ten jest zarowno dla w'98 , jak i dla W2000. Przy wersji 5.0.3.5 tego nie bylo.
Przy wczesniejszych wersjach Nero 4.x.x.x zdazalo sie sporadycznie.
Uzywam starszej nagrywarki TRAXDATA 4020 SCSI. Na kontrolerze Tekram 315/u.

Powiedzcie , jak wybrnac z klopotu.

Jesli sie nie da , to w jaki sposob nagrac "image.nrg" (SVCD - 2 track 2/XA) w programie CDRWIN. Jak przekonwertowac do *.BIN

Pozdrawiam

Czarodziej

U mnie tez wysuwal plyty (nawet gdy probowalem nagrac np.: 5 MB). Na innym sofcie bylo tez to samo. Okazalo sie, ze padla nagrywarka.

wojtas 18.05.2001 22:58

Cytat:

Czarodziej (18-05-2001 20:12):
No wlasnie.
Zainstalowalem go w miejsce 5.0.3.5 i gdy chce cos nagrac , to wiadomo ze Nero testuje wolna przestrzen na plycie CD-R.
No i tu problem !!!!
Jaka bym plyte nie wlozyl , to twierdzi ze ma za malo wolnego miejsca i wysuwa tacke ..... , kaze wymienic na inny CDR.

Instalowalem winaspi.dll dla nero , instalowalem ASPI od Adapteca i nic nie pomaga.

Objaw ten jest zarowno dla w'98 , jak i dla W2000. Przy wersji 5.0.3.5 tego nie bylo.

Jesli sie nie da , to w jaki sposob nagrac "image.nrg" (SVCD - 2 track 2/XA) w programie CDRWIN. Jak przekonwertowac do *.BIN

Pozdrawiam

Czarodziej

Czarodziej 18.05.2001 20:12

Nero 5.5.1.8 wyrzuca plytki CDR !!?

No wlasnie.
No i tu problem !!!!

Pozdrawiam

Czarodziej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:20.