![]() |
Cytat:
W tym wypadku Live nie ma "obslugiwać" (w sensie dekodować) DTS, a jedynie przepuszczać dalej (pass-thru). To amplituner ma obsługiwać dostarczony strumień DTS (powinna się na nim zaświecić ikonka DTS). Mam taką samą kartę dźwiękową i taki sam amplituner Yamaha. Wszystko u mnie hula aż miło, zarówno DTS jak i AC3. Reasumując - ustawiaj tak: 1. w programie odtwarzającym: SPDIF output 2. we właściwościach Live'a: Digital Output Only - TAK, dekodowanei AC3 - NIE. Oczywiście to co napisałem odnosi się do filmów, a nie do audio-CD z DTS. Myślę jednak, że Twoj problem leży w programie do odtwarzania CD-DTS, a nie w sprzęcie - bo sprzęt jest zdolny do wysłania strumienia DTS z kompa do ampa, a przecież tylko o to tu chodzi. Pozdrawiam, latet |
a twój software'owy DVD Player obsługuje DTS ? od tego trzeba zacząć ...
|
DSP... bzdura, mam taka karte i DTS chula w najlepsze
|
RE: DTS z SBLive ? Pomocy !
Cytat:
Live 5.1 z tego co mi wiadomo nie obsługuje strumienia DTS. Dopiero Audigy 2. |
Wyłączyłeś ac3 dekode w mikserze? Wyjście cyfrowe najlepiej z gniazda wielopinowego na karcie. Czym odtwarzasz?
|
DTS z SBLive ? Pomocy !
Kupiłem Amplituner Yamaha Rx-V440RDS, w komputerze posiadam kartę SBLive 5.1 z wyjściem DIGITAL. Podłączyłem odpowiednio wszystko i pięknie gra ! Ale ... Dorwałem kilka płyt Audio nagranych w DTS'ie, przy próbie odsłuchania pokazują się utwory i długość ale słychać tylko dziwne trzaski!! U kumpla na stacjonarnym DVD idzie tą płytę odsłuchać ale tylko w Stereo! O co chodzi ?? Czy muszę wymienić kartę muzyczną na nowszą czy wystarczą jakieś kodeki??? A może ktoś zna jakieś stronki gdzie można się czegoś dowiedzieć o DTS'ie z Komputera ...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |