![]() |
Nero nie widzi nagrywarki
Witajcie
Pomóżcie mi. Nero nie wykrywa mi nagrywarki. Miałem LG16 10 40 wszystko było ok. Wyjąłem ją i włożyłem AOpen 52 32 52 i nie ma jej w Nero 5.5.9.9. Inne programy typu Clone CD, Clony XXL czy CDex wykrywają nagrywarkę. Kumpel twierdzi, że miał tak samo gdy przechodził z LG na Liteon'a i musiał instalować Windowsa. Ja mam Win98se czy jest jakiś sposób abym nie musiał instalować systemu? A może powinienem podejżewać iż jest uszkodzona? Nie wiem jaką CDRW wybrać. Mam do wyboru Liteon, LG albo AOpen, ale po tym co przeczytałem na forum zgłupiałem. AOpen w testach na cdrinfo wypadł dość dobrze (były jakieś problemy z audio). Pozdrawiam. |
Nie masz sie czym martwić. Poprostu to nero które masz na kompie wgrane jest za stare jak na twoją nagrywarke i nie ma jej w swej bazie danych. Aby rozwiązać ten problem wgraj najnowszą wersje nero.
|
A może te NERO jest do obsługi napędów LG, a ty musisz posidac NERO do AOpenów. Poszukaj uniwersalnego numerku ;) i wgraj nowsze NERO.
|
Hmmm... Przy wcześniejszej wersji miałem podać nagrywarkę a potem wygenerować numer. Ale przy tej wersji miałem tylko jeden numerek seryjny. Sprawdze na Nero 6.
A czy jest jakaś poprawka do Nero 6015? Taką wersje mam ale słyszałem że jest problem z overburningiem. Da sie to naprawić, czy musze mieć inną wersje Nero? |
jest patch ale nie u wszystkich dzialal wiec radze zmienic wersje
jakbyx nie chcial przesiadac sie na nero 6 w zupelnosci wystarczy upgrade do najnowszej wersji 5.5 + zmiana numerka seryjnego na uniwersalny |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:43. |