![]() |
Moja nagrywarka nie widzi niektórych płytek
Na początku powiem że nie jestem za mocny w komputerach :(.Mam nagrywarke Lite-on LTR-12101B.Mam ją już 2 lata i jest z nią ten sam problem.Kupuje jakies CD (np.10szt.to nagra bez problemu na 4lub5 a z reszty tak jak by nie widział).Komp sie zaczyna wieszac(przycinać) aż nie wyjme czystej płytki którą włożyłem do nagrania.Czemu tak jest???Jak ktoś może mi pomóc to bardzo prosze.Mile widze jasne wyjasnienia.Dzieki z góry!!!Wszystkim życze wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i Szcześliwego Nowego Roku!!!POZDRAWIAM.
|
prawdopodobnie zurzyta nagrywarka i bedzie trzeba sie o nowa postarac - zakladam ze od czasu jak wszystko bylo ok w kompie sie nic nie zmienilo
mozesz jeszcze sprobowac wyczyscic soczewke lasera (jak - urzyj opcji szukaj na tym forum) |
Oprócz czyszczenie to wgraj najnowszy biosik.
|
Ale z tą nagrywarko to jest tak od samego początku.Nagrałem nią ponad 100 CD.Z niż nie było ok:( .A jesli wiecie jaki ten bios wgrać to podajcie go w załączniku.Mile bym jeszcze widział opis jak to zrobic :).Dzieki
|
Tu masz link do swojego biosu:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/webfw...01B/LS3J23.zip Rozpakuj plik na pulpit, bo jest spakowany zipem. Nastepnie włacz go i potwierdz aktualizację. Zakończenie aktualizacji jest ukazaniem sie komunikatu! Może to trwać ok. 30 sekund. Następnie po komunikacie musisz zresetować komputer. |
SEBAw - Czy to pomoże jak nowego biosa wgram?Miałer taki model nagrywarki?
|
Nie moge wgrac tego biosu :( wyskakuje mi jais Error"Can't found LTR-12101B frimware:LS00-LS2Z_LS30-LZ0Z
This flash utility only supports LTR-12101B firmware LS00_LS2Z or LS30-LS0Z --------------------------------------- Detected drivers: 0-0-0 E:LITE-ON LTR-12101B LKUA 0-1-0:LG CD-ROM CRD-8521B1.03 " Co to jest?? Kto ma taką nagrywarke to niech sie odezwie! |
W nowym biosie są zawsze zapisane nowe nośniki. Więc może ci rozpoznawać nowe CD.
|
Seba wes odpal gg to pogadamy.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |