![]() |
k7vza i dysk 120 GB
witam.
znajomy wczoraj sie zapytal mnie czy do plyty glownej ecs k7vza mozna podpiac dysk 120 GB, bo taki chce sobie kupic na swieta. a moze tzreba nowy bios wgraci wtdy bedzie czytal? prosze o szybka odpowiedz, bo jesli sie da to dzisiaj znajomy idzie kupowac tn dysk. |
Tak na tej plycie (upgradeowalem BIOS) dyski 120 GB sa rozpoznawane prawidlowo. (zakladalem Maxtora 200GB i tez yl rozpoznawany).
|
UWAGA.
Są dwie wersje tej płyty: rev.1 i rev.3. Jeżeli numer wersji Twojego obecnego i działającego biosu zaczyna się na 3.xx, to wszystko w porządku. Kumpel miał 1.xx i po wgraniu biosu 3.4 komputer rzestał reagować(mnie się udało więc on też się odważył, ale ja poprzednio miałem 3.2b). Trzeba było na nowo zaprogramować bios w innej działającej płycie głównej. |
Sam mam K7VZA ver.3
Na stronie z biosami, gdzie podane jest co wnosi nowego bios jak byk (przy którymś) pisało 137gb clip To jakim cudem 200GB wykryło? |
Cytat:
Teraz rozumiesz? |
K7VZA PCB 3.0 Bios
http://www.ecs.com.tw/download/dw_sp...product_id=186 w/w płyta obsługuje dyski powyżej 137 GB po wgraniu najnowszegio biosu wersja 1.0 coś nie bardzo... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15. |