![]() |
ja prwferuje alcochol i wypalam na małych obrotach 1-2x chyba że mam naprawde firmową płytke to wtedy max.pozatym używam prssi primo i record now ale co do rekorda to osatnio zaczął nagrywac z błędami to narzie zawiesiłem jego działalność
|
Bardzo dobry soft, choć też zdarzają mu się wpadki typu:
"DVDShrink encountered an error and can not continue. The error is: Cannot decrypt VOBS The reason is unknown." :) |
hmm, a DVD-Shrink? dla mnie wyglada bardzo profesjonalnie jesli chodzi o kopiowanie filmow...
ale jestem noobie wiec moge sie mylic :) |
Mialem podobne problemy - nie mozna bylo wybrac w programach predkosci zapisu (np recordnow dx) rozwiazaniem problemu bylo sciagniecie najnowszego pxengine ze strony sonic......
http://support.sonic.com/Downloads/engine.asp |
Właściwie to masz rację, wychodzi na to że tylko z ok. 10% tego stuffu da się zrobić pewną kopię. :)
|
czytajac te podpowiedzi i inne dochodze do wniosku!
- 90% mediow jest do dupy, - 99 % programow do nagrywania jest do dupy, - 90% nagrywarek jest do dupy, Wiec zadaje pytanie dlaczego tak jest ??? Po co robi sie problemy uzytkownikom ? |
Ilość załączników: 1
Właśnie! :)
|
Yoda najprosciej to isc do sklepu i kupic gotowy filmm !!! wtedy nie ma klopotu z predkascia !!!
ps. co do problemu Nero jest nie dobre do wypalania dvd , to jedno ,a drugie i to najwazniejsze media !!!! wesolych swiat !!!zycze wszystkim |
Dla mnie sprawa jest jasna, skoro ace2 ma powody żeby nagrywac z predkością x1 czy x2 dlaczego ma tego nie robić. Teksty w stylu "po cholere wypalasz tak wolno, ja wale na maxa" są nie na miejscu.
@ac2 - proponuje zmienić soft do wypalania, wiem że nie wszyscy dają się przekonać do DVDDecryptera, ale jak dla mnie to najlepszy soft ripująco-wypalający |
Cytat:
zabacz , wypalarki CD dzialaja juz x52 a kto tego uzywa ??? i tak wszyscy nagrywaja x16 a czasem x24 , znawcy muzyki wypalaja dlaej x1 lub czasem x2. Stad sie wzielo moje pytanie czy pogon za szybkoscia wypalania nie jest tyko marketingiem firm ? |
No ja wszystkie smazylem dotychczas x4 :) i dzialaja cacy...
|
no tak ale jak wypalilem ok. 20 plyt x4 to 15 bylo uwalonych lub zle odtwarzanych wiec co zrobic zjechalem z predkoscia zapisu w dol.
|
Jaki masz problem z nagrywaniem x4 ??? lada moment bedzie x16 i bedzie ok ! a ty sie upierasz przy x2 lub moze x1 zastanow sie !!!!
|
Programy kopiujace DVD !!!
Jak to jest z tymi programami, moze ktos ma swoj ranking takich ktore sie uruchamia, ustawia opce ( menu + predkosc zapisu ) i wypala.
Przetestowalem kilka i np: - DVDXCopy taki chwalony a nie da sie ustawic predkosci zapisu, a jak wsadzisz plytke x4 i ja tak nagra wiekszosc bedzie miec problemy z odtwarzaniem - Nero ma potrzebne opcje ale czasem zle wypali nawet x1. - DVDClone tez ma super uzyteczne opcje ale co z tego jak nim najwiecej plytek problematycznych mi wyszlo. Czego uzywacie z programow myslacych za nas ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15. |