Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Bittorrent pod linuksem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/bittorrent-linuksem-29203/)

..::Krzywy::.. 28.12.2003 17:33

Cytat:

Napisany przez misz_masz
Tak jak widac na skrinie nie może bittorencik załapac ssania bo mi wywala błąd o co mu biega ? Co to jest ten tracker? Pomóżcei Bracia, którzy się cos na linuksie znają plizzzz.

Linux nic do tego nie ma, a tracker to jest takie ustrojstwo co "przydziela" temu co ściąga linki innych osób, które udostępniają tą częśś pliku, której ta pierwsza osobra jeszcze nie ściągnęła. hehe - troche to zagmatwane, ale jak pare razy przeczytasz to moze Ci sie rozjaśni.
Na tym FAQ jest to wytłumaczone po prostu jako serwer - na chama mozna sie z tym zgodzić ;), tak więc jeżeli nie umiesz sie połączyś z trackerem i trwa tu juz pare dni, to poszukaj innego linka do tego pliku który chcesz ściągnąć -tak będzie najlepiej. :)

Patrix 28.12.2003 15:42

Ilość załączników: 4
Cytat:

Napisany przez misz_masz
Czy stawiałem czy nie stawiałem to i tak się nie łaczy. Dowiedziałem się, że trzeba jakoś porty uaktywnic tylko jak?
No IPtables teraz wywaliłem ale wogóle to by się przydał. Lepiej się zawsze jakoś zabezpieczyć. :spoko:

ja uzywam guarddoga, ma interfejs graficzny, nie trzeba pisac recznie linijek komend. Ne pewno go skonfigurujesz.

misz_masz 28.12.2003 14:52

Cytat:

Napisany przez Patrix
jesli nie stawiales iptables, to to nie ma co odblokowywac.

Czy stawiałem czy nie stawiałem to i tak się nie łaczy. Dowiedziałem się, że trzeba jakoś porty uaktywnic tylko jak?
No IPtables teraz wywaliłem ale wogóle to by się przydał. Lepiej się zawsze jakoś zabezpieczyć. :spoko:

Patrix 28.12.2003 14:23

Cytat:

Napisany przez misz_masz
Czy może mi ktoś doradzić jak w tym Iptables odblokować poszczeólne porty. Jakies linki albo co.............
Przeszukałem całe Google ale nic co by mnie satysfakcjonowało nie znalazłem. :'(

jesli nie stawiales iptables, to to nie ma co odblokowywac.

misz_masz 28.12.2003 11:32

Cytat:

Napisany przez Patrix
moze masz jakies porty poblokowane ?? bawiles sie iptables albo czyms podobnym ??

Czy może mi ktoś doradzić jak w tym Iptables odblokować poszczeólne porty. Jakies linki albo co.............
Przeszukałem całe Google ale nic co by mnie satysfakcjonowało nie znalazłem. :'(

kraluk 24.12.2003 20:33

Z tego co wynika z obrazka masz błędny link Torrent'owy. Jeśli jest error 404 to znaczy, że tego czegoś nie ma. Gdzieś czytałem, że mlDonkey obsługuje Torrent'a. Spróbuj, powodzenia.
Pozdro;)

Patrix 24.12.2003 12:55

moze masz jakies porty poblokowane ?? bawiles sie iptables albo czyms podobnym ??

misz_masz 24.12.2003 11:11

Widzę, że nikt nie wie..........szkoda.
Mam jeszcze małą prośbeczkę do userów windowsa i bittorenta, czy Wy przypadkiem nie spotkaliście się z takim komunikatem? Jeśli coś wiecie dajcie znać plizzzzzzzzzz......

misz_masz 24.12.2003 00:32

Bittorrent pod linuksem

Ilość załączników: 1
Tak jak widac na skrinie nie może bittorencik załapac ssania bo mi wywala błąd o co mu biega ? Co to jest ten tracker? Pomóżcei Bracia, którzy się cos na linuksie znają plizzzz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:32.