![]() |
Wolne nagrywanie [POMOCY!!]
Witam. Posiadam nagrywarke LG 48x16x48, Windows XP Professional i bardzo wolno mi nagrywa, 700mb 32x 7min, a kiedys bylo lepiej !:(. Prosze o pomoc.
|
DMA wlanczone ?
(XP) menager urzadzen -> kanlay ide -> kanal pomocniczy... kliknij dwa razy i zobacz czy dla nagrywarki masz DMA wlaczone (ME) menager urzadzen -> cdrom -> model nagrywarki 'wlasciwosci' -> ustawienia -> DMA oraz dla dysku twardego, wjecej znajdziesz urzywajac opcji SZUKAJ. |
Właczone jest cały czas. I co radzisz dalej ?
|
Wyłącz antywirus, jak masz włączonego.
Weź zaktualizuj bios w nagrywarce, a potem jeszcze raz sprawdź czy będzie właczone DMA. |
No zawsze przy nagrywaniu mam wlaczonego antywirusa, a z tym biosem to mi powiedzcie jak to zrobic bo nie umiem :/
|
Zrobilem wszystko co mowiliscie i nic :( A wiec co robic ?
|
Zainstalowalem biosa do nagrywarki noi bylo o.k ale z nagrywaniem tak samo. Pozniej resetnalem kompa i nic nie widzi komputer, odpiolem nagrywarke i wyszstko dziala czyz by sie zepsula, spalila czy bog wi co ?:(
|
Nagrywarka nie chodzi ci, nie rozpoznaje ją w systemie?
|
Jak ja podepne i do plyty glownej z dyskiem to wogole system sie nie wlacza. Jak odepne nagrywarke to dysk dziala. Sam nie wiem.
|
A sprawdź dokładnie czy masz ustawioną zworkę w napędzie na master lub slave.
|
Na slave.
|
Ale wczesniej wysztko chodzilo tylko po tym biosie, myslalem ze dysk twardy zepsulem siuu :/
|
A czy wam wszstko dobrze chodzi po instalacji biosu w nagrywarce? I czy da sie cos zrobic z moja nagrywarka? A jak bym nowa kpywal to jaka radzicie ?
|
Ustaw nagrywarkę na Secondary Master.
A pozatym możesz edytować swoje posty, a nie pisać po 1 minucie następny ;) |
Ale tam sie bios chya s******yl i nicm jak ja podpialem to tacka sie nie chciala wysunac ;]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:39. |