![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
1) Niemam Starego biosa a instalowałem wszystkie wersje jakie znalazłem
2) Możę i gdzieś jest napisane że nienagrywa z prędkością mniejszą niż 8x, ale mi wcześniej nagrywała z prędkością 1x 2x 4x. |
Ale mi chodzi o ustawianie ręczne.
Kiedyś był o tym temat poruszany i dla starszych płyt prędkość obniża się automatycznie. Nie we wszstkich przypadkach to działa, bo zależne jest od producenta. |
Cytat:
|
Przecież ta nagrywarka nigdy nie nagrywała poniżej prędkośc 8x. Wystarczy zobaczyć na test http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/lgx40/8.php3 (patrz na sam dół) i tam dokładnie widać, że najmniejsza prędkość dla cd-r to 8x.
A co do tej wypowiedzi: na dzisiejszych plytkach lepsze wyniki uzyskuje sie palac x8 x12 x16 - mi się wydaje, że prędkość 8x jest zbyt mała. Ostatnio testowałem płyty i w niektórych płytach było wiecej błędów C1 przy prędkość 8x niż przy 12x. Testowałem Verbatimy i coś tam jeszcze... |
ja bym tam sie tym nie przejmowal ;)
na dzisiejszych plytkach lepsze wyniki uzyskuje sie palac x8 x12 x16 :) |
Spróbuj wgrać stary bios. Może pomoże.
Pozdro;) |
Nie mogę nagrywać z prędkością 4x!?!?
Niewiem czy to dobre miejsce na tego posta, jaki to z góry przepraszam.
Mam nagrywarkę LG gce 8400B, któregoś dnia sflashowałem w niej biosa a ta przestała mi nagrywać z prędkością mniejszą niż 8x ( tzn. w żadnym programie nieda się ustawić prędkości mniejszej niż 8x) co mam z tym zrobić?? Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48. |