![]() |
Wywiad z szefem AMD i zapowiedź AMD K9@0.09u
Ciekawe będą nowe procki AMD:
Cytat:
Pozdro;) --UPDATE-- Sory za błąd w temacie :P |
Witam!
heheh zawsze wiedzialem ze AMD to porzadna firma i stawia na nowe technologie oraz przystepna cene... cos mi sie zdaje, ze INTEL ma powazny problem... juz od dawna go ma, ale jesli AMD dalej bedzie sie tak rozwijac, to... |
tylko jak nie wejda na rynek OEM to AMD może mieć poważne problemy
|
technologia 0.02um jest dla mnie utopia - znacznie wiekszy przyrost wydajnosci mozna osiagnac poprzez optymalizacje istniejacej struktury, technologia 0.02 w polaczeniu z technologia SOI ktora pozwolila na tak wielki skok w wymiarach wzajemnie sie zaczynaja wykluczac
podejzewam ze na o.65 sie zabawa skonczy i dojdziemy do granicy ktorej nikomu nie bedzie sie chcialo przekroczyc, ani nikt nie bedzie tego potrzebowal - zwlaszcza ze procesory z wbudowanymi zabezpieczneiami antypirackimi i szpiegujacymi nie znajda wielu nabywcow |
Cytat:
bo juz sie zabrali za BIOSy :blee: nawet na cdrinfo.pl o tym ktos newsa dawal |
"Zdradził także że AMD zwiększy swoją wydajność poprzez wielopotokową architekturę, wielowątkowe przetwarzanie w procesorze, wyższe taktowanie, większe pojemności pamięci cache, rozszerzenia listy rozkazów itp."
Wszystko OK ale zwiekszanie listy polecen procesora nie ma sensu, bo juz bardzo dawno udowodnione ze lepiej radza sobie procerory "glupie" ale szybkie, niz "madre" i wolniejsze. Troche mi sie tylko niepodoba ta roznowrodnosc w procesorach i tak naprawde w dziesiejszych czasach nie da sie dobrze optymalizowac programow bo trzeba je uniwersalizowac. |
pawelblue - kto to udowodnil? i jak ma sie do tego procesor z serii alpha z zegarem 1.6ghz ktory w operacjach na floatach bije najszybsze p4/amd na glowe pare RAZY?
wazne jest jak zrobisz procesor procesory riscowe wiele razy pokazaly co potrafia - do wielkich projektow obliczeniowych tylko one sie nadaja - architektura x86 (p4/amd) jest tu zabawka - tak maja sie do siebie jak kalkuler i komp |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:52. |