![]() |
Witam mam pro***347;b***281; po przeczytaniu tego dzia***322;u forum nie znalaz***322;em orginalnego biosu w pliku .bin i eeprom'u do LDW-811S czy kto***347; je posiada i m***243;g***322;by mi podes***322;a***263;?? Dzi***281;kuj***281; i pozdrawiam.
|
Przerobiłem i wysłałem :)
|
Już wysłałem :)
|
Prześlij do mnie plik eeprom, a ja Ci go przerobie na 811s i odeśle :)
kowanski@poczta.fm |
Chciałem przerobić swoją nagrywarkę korzystająć z opisu Kowanskiego (ściągnąłem pełen zestawik z jego strony internetowej - taki z dokładnym opisem). Nie jestem jednak w stanie odpalić tego programu pod DOS - patcher_v4.exe. Próbowałem z poziomu TOTAL COMMANDER jaki i Start>Programy>Akcesoria>Wiersz Poleceń. Program odpala sie tylko na chwilkę po czym znika. Czy ktoś może mi pomóc? Może coś źle robię. Mam WinXP z Service PAck 2.
Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Szymon |
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
|
Ja nagrywam na PLATINUM DVD+R 8X, VERBATIM DVD+/-R 4X i 8X, TITANUM DVD+R 8X, EPROFORMANCE DVD+R 8X, VERBATM PASTEL DVD+R/-R, MEMOREX DVD+R
|
dziekuje bardzo w takim razie też pozostane.@kowanski jeszcze jedno pytanie jakie płytki dvd proponujesz do nagrywania dziekuje i pozdrawiam.
|
Ja używam i preferuje HS0P :)
|
pozdrawiam all mam pytanie mam przerobioną nagrywarkę 401s-411s@811s HS0P- czy można wgrać HSOR czy to coś zmieni?.Czy ktoś udzieli mi informacji z góry dziekuje i pozdrawiam.
|
Cytat:
|
czy można palić dwuwarstwowo na liteon 811s.Czy w ogóle jest taki bios????
|
Witam all
Mam taki problem 401S@811S HS0P ze strony Kowanskiego :piwo: Do tej pory nagrywalem tylko na Platinumach R+ i RW+ Ostatnio kupilem 10pack Verbatimek R+ DataLife+ AdvecedAZO Plytka po wlozeniu zglasza sie jako czysta Proces nagrywania przebiega poprawnie, poprawnie zakonczony (Nero) Po czym plytka nie chce sie nijak odczytac i laduje w koszu :'( Nie mialem mozliwosci sprawdzic na innym napedzie czy czyta ale w sumie ma czytac na moim ! Manufactured ID tych Verbatimek to MMC003 Manufactured ID Platinumek ktore dzisiaj specjalenie kupilem zeby sprawdzic czy naped nie padl to RICOHJPN R02 - oczywiscie nagraly sie ladnie i ladnie czytaja... Wgralem ostatni dostepny bios HS0R ze strony LiteONa ale bez zmian - Platinumki smigaja, Verby do kosza ??? Czy moza cos z tym jeszcze zrobic ? |
Na początek proponuję zresetować kalibrację lasera - Kowanski będzie wiedział.
Jak to nie pomoże, to musisz odkręcić przeróbkę EEPROM'u 411 na 811 - Kowanski będzie wiedział. ;PPPp Poszukaj jego postu tutaj, kliknij na jego ksywce w ramce po lewej stronie i... wyślij mu wiadomość prywatną ;> |
o kurdeee.... myślałem, że to prostsze ... w sumie kupiłem tą nagrywarkę na allegro i była juz przerobiona z 411 na 811.
... no to jestem skazany na KOWALSKIEGO aż moze on coś podeśle jakiś przepis step by step jak powrócić i przy pomocy czego na 411. ... a moze ktoś doradzi mi czy to wogóle jest sens? ... albo podpowie co moze byc problelem źle wypalanych dvd ? same nośniki i ich jakość ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:23. |