![]() |
Muyzka na plycie DVD
Od niedawna jestem posiadaczem nagrzwarki DVD i .....bla bla bla.Posiadam tez otwazacz stacjonarny i zastanawiam sie czy mozna
nagrywac plyty z muzyka na plycie DVD cos na wzor mp3.Juz tlumacze o co mi chodzi.Mam Technicsa SA DV 150 ktory nie odbiera nagranych plyt CD R,RW bez wzjatku, ale odziwo odbiera nagrane na LiteOn 401@411 plyty z filmami na DVD+ -R oba dwa formaty.Zastanawiam sie czy jest sposob na zrobienie plyty DVD z muzyka np dyskografia kapeli XXX ktora mozna odsluchac na stacjonarnym DVD Pozdrowienia |
a twóje DVD obsługuje format Mp3 ? jeżeli tak to weź płytę DVDRW, wypal na niej mp3 i poprostu sprawdź - niektóre odtwarzacze DVD czytają takie płytki... w ten sposób możesz zapisać na jednym krążku nawet 25 godzin muzyki :)
|
Cytat:
Przypuszczam ze wiele jest osob z podobnym probleme ze starszymi modelami stacjonarnych DVD ktore czytaja format CD VCD DVD i nic wiecej. Ponawiem wiec zapytanie czy mozna nagrac na plyte DVD R muzyke w formacie WAW lub podobnym cos na wzor albumu Mp3 Pozdrowienia. |
Cobra sie walną troszkę :) na płycie DVD w formacie mp3 wchodzi ok 70 godzin muzyki.
Zas jeśli chodzi o pytanie to zrob tak: 1. Przygotuj sobie serie obrazków np z tytułami pioseniek o rozdzielczości 720x576. 2. Przekoduj sobie mp3-ki do formatu Mpeg1 Layer 2. Bitrate min 240 albo ac3 birate min 190. 3. Weź jakikolwiek program do authoringu i powrzucaj albo jeden film to jedna piosenka albo na serię menu. 4. Wypal płytkę |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
na DVD można zapisać ścieżki LPCM czyli WAV 48/96 kHz, korzystając z tego co napisał Fafer - obrazki plus audio z menu.
|
Dzięki Cobra za szybką odpowiedź.Czy wystarczy zwykły ripper czyli np.CDex? I jeszcze jak połączyć te obrazki z muzyką.Jakie do tych wszystkich operacji wymagane są programy?
|
Cytat:
a użyć do stworzenia takiego DVD można dowolnego, porządnego softu do authoringu: np. DVD Maestro, DVDLab, Adobe Encore, może coś Uleada... |
Dzięki jeszcze raz.Spróbuję się z tym zmierzyć.O ewentualnych wynikach poinformuję.
|
Cytat:
Mam obrazki i te ac3 ale jak to połączyć? Programy do authoringu chcą plik z filmem. |
a jakim softem to próbujesz zrobić ?
|
Sprawdzałem w:
- TMPGEnc DVD Author v1.5.15.49 - Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator - DVDMaestro v2.9.2915a |
sprawdzałem na DVDMaestro i się da to zrobić bez problemu...
|
Poproszę o jakieś krótkie info
Z góry dzięki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56. |