![]() |
TEAC CD-W58E vs LG CED-8080B
Witam,
Planuje zakupic jedna z w/w nagrywarek. Nie wiem jednak ktora. Nie ukrywam, ze duze znaczenie ma tutaj cena (i tym samym sklaniam sie ku LG 8080B). Kupic wersje BOX czy OEM? TEAC w wersji OEM kosztuje 438 PLN, BOX zas 493. LG jest tanszy: 383 PLN (OEM), BOX - 411 PLN. Czas (predkosc) nagrywania nie jest wazny. Znaczenie decydujace ma tutaj bezawaryjnosc. Analizujac wiec te przegrywarki pod tym katem: ktora byscie wybrali (wezcie jednak pod uwage cene)? Na stronie cdrinfo.pl napisane jest, ze nagrywarka nie obsluguje trybu DAO. Na www producenta pisza, ze obsluguje. I komu tutaj ufac (obsluga tego trybu to kolejny warunek)? Czy prehistoryczny sprzet P133, 32MB RAM poradzi sobie z wypalaniem? Dziekuje za pomoc i pozdrawiam, w. |
Jeszcze nie zdążyłem doczytać Twojego postu ale już spieszę z odpowiedzia. A brzmii ona:
TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC -- i TYLKO teac. Jest znacznie lepszy, lepsza korekcja błędów, bezawaryjny (no prawie), ma Dao-RAW, troszke szybszy, i ma wszystko co potrzebuje przeciętny kopier (nie tnie chyba tylko safediska2) A lg MA JEDNA ZALETĘ: DOBRZE OVERBURNUJE, NAGRYWA PLYTY 899 mb, AL I TAK PRAWIE NIE UMI ICH CZYTAĆ. nIE MA dao-raw CO JEST olbrzymią WADĄ. i JESZCZE RAZ MÓWIE: kupuJ teaca. Jest znacznie lepszy. Myśle że potwierdzi to większość osób na tym forum. Pozdrawiam. Gazor P.S. A w zasadzie do przeciętnych celów i LG jest dobra. |
Już doczytałem i doszedłem do jednego wnionsku:
Nagrywarka bedzie chodzic Baaaardzo kiepsko na takim sprzecie, aczkolwiek niewykluczone ze bedzie niezle smigac. Duzo zalezy od Twardego. Najlepiej jakbys proca kupil nowego (300-400mhz) lub pentiuma podkrecil do 300 (nie ma zablokowanego mnoznika :-) Ram by sie tez przydał (masz simy co nie ? To bedzie ciezko.) OPozdro |
Czesc,
Primo -- dziekuje za szybki odzew. Secundo -- sprzet mam faktycznie wolny. Pelni on jednak bardziej funkcje maszyny do pisania nizli graficzno-giercowego monstra. :) HDD rowniez nie nalezy do najszybszych... Tak wiec wypalanie plyt *nie bedzie* sportem wyczynowym. Przegrywal bede glownie CD-Ry z zapisami koncertow w formacie cd-audio (tudziez oryginalne plyty z muzyka, ale to rzadziej). Stad tez bardzo wazne jest nagrywanie metoda Disc At Once (aby nie bylo przerw pomiedzy utworami). Szybkosc nie gra tutaj wlasciwie roli. Nie bede kopiowal oprogramowania z niewiadomo jak profesjonalnymi zabezpieczeniami. Bo DAO-RAW pozwala te zabezpieczenia 'zlamac', gdyz nagrywa wowczas lustrzana kopie plyty-zrodla, tak? *Tak wiec czy w moim czysto 'muzycznym' przypadku posiadanie tej opcji bedzie niezbedne?* Jak Waszym zdaniem LG nagrywa CD-Audio? Czy nagrane plyty daja sie bez problemu odczytywac w sprzecie hi-fi? Bo to ma byc glownym celem moich poczynan. OEM czy BOX? Czy one tak wlasciwie sie roznia? Domyslam sie, iz chodzi tu o forme wydania. [?] Pozdrawiam i czekam na odpowiedz, w. |
Kup sobie Teaca w wersji OEM bo w BOX placisz za oprogramowanie, ktorem masz w necie za friko :-)
Nie zrob glupstwa i nie kup czasem LG !!! Pozdrawiam. |
Hail
TYLKO TEAC o LG to mozewsz zapomnieć / z wszystkich wcześniej wymienionych powodów Pozdro |
potwierdzam powyzsze... T.E.A.C.
|
Ok. Dziekuje za wszelkie rady. Kupuje TEAC CD-W58E :)
w. |
Dobrze zrobisz.
A więc pędź do sklepu i kupuj nim zabraknie ! :) Kupuj oczywiście oema (chociaz box tez nienajgorszy) Pozdrawiam. Gazor |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:24. |