Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn 411s i program BookType (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-411s-program-booktype-29382/)

Wajchiusz 28.02.2004 13:10

Cytat:

Napisany przez NIKE
A czy z LiteOn 451S z firmwarem GSB6 programik BookType nie zadziala? Czy jest jakies inne wyjscie?

Witam musisz wgrac nowego biosa GSB7 do swojej nagrywarki aby program dzialal.

JarasMSR 28.02.2004 11:56

no własnie próbowałem zrobic kopię TK4 na TDK DVD+RW na mojej 401@411 FS0J przy użyciu DVDDecryptera+BookType i się nie udało, a przynajmniej BT nie wykazywał żadnych zmian jeśli chodzi o płytkę, tak więc niestety nie wiem, ale piszę, bo może gdzies popełniłem błąd i ktoś mnie może poprawi...

konrad 02.01.2004 20:43

A czy gry na pleya 2 skopiowane przy uzyciu tego programu dzialaja na konsoli bez chipa ?

amos 02.01.2004 18:03

Bios jest faktycznie częsciowo zwalony tzn.nie nagrywają sie płytki DVD+RW reszta działa raczej poprawnie.Napewno LiteOn cos poprawi zresztą zawsze mozna wrócic z biosu FS0G do biosu FS0F jak chcemy nagrać DVD+RW

konrad 02.01.2004 13:43

Amos powiedz mi czy ten bios do 411s co podales jest ok czy sa z nim jakies problemy ?

pawels29 02.01.2004 11:21

witam wszystkich, ja tu po raz pierwszy jako piszący ;) u mnie efekt był dość zaskakująco-pozytywny - mam płytę TDK DVD-RW do tej pory nagrywała siękoszmarnie - dużo błędów C1/C2 - po 'oszukaniu' i zrobieniu DVD-ROM - ilość błędów bardzo spadła - do akceptowalnego poziomu :) a przy okazji - może ktoś wie czemu tak?

Pozdrawiam

amos 02.01.2004 09:07

Na 99% tak chyba że masz straszny antyk

smyk 02.01.2004 04:23

Nie wiem czy dobrze was zrozumialem jezeli nagram plytke dvd+r ustawiajac booktype na dvd-rom to stacjonarny odtwarzacz dvd ktory nigdy nie czytal plyt +r bedzie w stanie odtworzyc film zapisany na tym nosniku??

amos 30.12.2003 22:16

Ilość załączników: 1
Oto i załącznik

Stefaan 30.12.2003 22:04

Może i napisze coś głupiego podajcie link do tego cudownego programiku
bo go za chiny nie moge namiezyć.

Pozdrowienia

Gienek 30.12.2003 10:12

Cytat:

Napisany przez kocurzasty
Witaj Gienek,
Mam do Ciebie pytanko. Jakią 401 masz, tzn. tą wcześniejszą, czy nowszą produkowaną w Chinach. Obserwowałem Twoje wzmagania z upgrade na 811 i wykonałem to samo jak pisał kolega Kowanski i nagrywara się upgradowała, ale nie nagrywa. Próbowałem nagrywać na DVD+RW dostarczonej z nagrywarą i podczas zapisu dioda miga na czerwono w takt dysku twardego. Kasować też nie chce - miga na przemian zielono - czerwono. Ja mam tą nowszą z Chin.
P.S.
Jeśli, ktoś wie co źle zrobiłem, to proszę o pomoc. Aha, wgrałem eprom z tego pliku zzipowanego z shackowanym firmwarem do 811S.
Jestem nowy, to mój pierwszy post. Wszystkich pozdrawiam.

Witam!

Mój problem polegał tak jak pisałem na niegasnięciu czerwonej diody, po wypaleniu płyty doda zgasła i wszystko wyglądało normalnie aż do momentu ponownego uruchomienia komputera. Po resecie problem pojawił się na nowo, więc wróciłem do 411, jednak nie dawało mi spokoju, że jest możliwość podkręcenia a ja nie mogę z niej skorzystać, więc zrobiłem wszystko na nowo tylko z jedną małą zmianą, wrzuciłem do nagrywarki eeprom 811 zcrackowany, tyle że bez żadnych przeróbek i potem flash, nagrywarka wszystko pięknie przyjęła, dioda zgasła i od tego momentu jest cacy. Jak widać, co egzemplarz to inny przypadek.

Odpowiadają na pytanie ***8211; mija nagrywarka to 401 model wcześniejszy nie pamiętam dokładnie, ale chyba NOVEMBER 2003

kocurzasty 30.12.2003 02:37

Cytat:

Witam ponownie,
Pytanko chyba już nieaktualne. Wgrałem swój eprom uprzednio zrzucony zmieniając tylko na 811S, no i nagrywara kasowała mi DVD+RW już dobrze. Przepraszam, że piszę nie w temacie co powinienem.
Pozdrawiam wszystkich userów LITEON'a

Chciałbym, napisać małe sprostowanie do tego co wcześniej napisałem. Otóż tak naprawdę okazało się, że to nie eprom był problemem że nagrywarka podczas nagrywania migała w takt dysku HDD, ale Norton Antywirus 2004. Wgrywałem na DVD+RW dla próby kilka obrazów ISO, które mają duże rozmiary, a Norton traktował je jako archiwa i je poprostu mielił w momencie, gdy Nero się do nich dobierało. Moja przestroga dla wszystkich zapominalskich i dla siebie przede wszystkim - WYŁĄCZAĆ AUTOOCHRONĘ NORTONA 2004 PRZED NAGRANIEM PŁYTY!!!
W związku z tym chciałbym przeprosić za zamieszanie jakie wniosłem na grupie, mimo tego że nikt mi nie odpisał. Nagrywarka LITON 401S@811S nagrała mi płytę DVD+RW.
Pozdrawiam

NIKE 30.12.2003 01:22

A czy z LiteOn 451S z firmwarem GSB6 programik BookType nie zadziala? Czy jest jakies inne wyjscie?

kocurzasty 30.12.2003 01:15

Cytat:

Witaj Gienek,
Mam do Ciebie pytanko. Jakią 401 masz, tzn. tą wcześniejszą, czy nowszą produkowaną w Chinach. Obserwowałem Twoje wzmagania z upgrade na 811 i wykonałem to samo jak pisał kolega Kowanski i nagrywara się upgradowała, ale nie nagrywa. Próbowałem nagrywać na DVD+RW dostarczonej z nagrywarą i podczas zapisu dioda miga na czerwono w takt dysku twardego. Kasować też nie chce - miga na przemian zielono - czerwono. Ja mam tą nowszą z Chin.
P.S.
Jeśli, ktoś wie co źle zrobiłem, to proszę o pomoc. Aha, wgrałem eprom z tego pliku zzipowanego z shackowanym firmwarem do 811S.

Witam ponownie,
Pytanko chyba już nieaktualne. Wgrałem swój eprom uprzednio zrzucony zmieniając tylko na 811S, no i nagrywara kasowała mi DVD+RW już dobrze. Przepraszam, że piszę nie w temacie co powinienem.
Pozdrawiam wszystkich userów LITEON'a

kocurzasty 30.12.2003 00:21

Cytat:

Napisany przez Gienek
mozliwe ale na ta wersje wole nie zmieniac a pozatym mam teraz 401 podkrecona na 811 z biosem HS0E

Witaj Gienek,
P.S.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:45.