Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   mpeg = vob ? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/mpeg-vob-29390/)

D.J 02.01.2004 22:53

Witam
Zrobiłem jak poleciłeś upgrate do 1.3 funkcja sie pojawiła ale znowu problem,
w Twoim opisie programu jest ' Captere Setting - MPEG Setting" a umnie
kest funkcja "audio setting" ? :((
Dzieki za pomoc !

CobraVerde 01.01.2004 23:56

hmm - nie pamiętam już tej wersji ;) zrób upgrade do 1.2 albo 1.3. chyba, że masz demo, to może być z tym problem...

D.J 01.01.2004 23:51

jest to wersja Workshop 1.0

CobraVerde 01.01.2004 21:28

dziwne - jaka to wersja ?

D.J 01.01.2004 20:16

hmmm.. niestety niema nic takiego ( może mam jakąś "wsciekłą " wersje programu??

CobraVerde 31.12.2003 13:00

Cytat:

Napisany przez D.J
Dzieki
Skorzystałem z poradnika jest ok! ale jedno pytanko gdzie jest ta funkcja "don not conwert......" ( chyba że jestem ślepy).

w finałowym oknie programu, tam gdzie wybierasz lokalizację folderu DVD, nagrywarkę itp. na dole, po prawej stronie.

D.J 31.12.2003 12:41

Dzieki
Skorzystałem z poradnika jest ok! ale jedno pytanko gdzie jest ta funkcja "don not conwert......" ( chyba że jestem ślepy).

CobraVerde 31.12.2003 02:55

Cytat:

Napisany przez D.J
Witam
Jest normalnie w systemie PAL i nie ma różnic czasowych!?

no to Workshop schrzanił ci multiplexing... nie kodował tego przypadkiem jeszcze raz podczas finalizacji DVD ? miałeś zaznaczoną opcję "Do not convert compliant file" ?

tu: www.cobraverde.net/Porady/dvdworkshop.htm jest poradnik na temat wykorzystania Workshopa do transferu kamera-->DVD. może coś znajdziesz, co pozwoli ci zlokalizować błąd...

D.J 31.12.2003 01:36

Witam
Jest normalnie w systemie PAL i nie ma różnic czasowych!?

CobraVerde 30.12.2003 19:46

i w Workshopie masz wybrany system PAL ? czy są jakieś różnice w długości filmu przed przerobieniem na DVD i po ?

D.J 30.12.2003 19:39

Nagrywa w systemie PAL kamera jest D8 dysk 7200 obr. Plik który nagrywam normalnie chodzi oglądajac go z dysku(mpeg 2) po przeróbce przez workshopa i nagraniu na płyte mija sie dzwiek z obrazem.

CobraVerde 30.12.2003 18:50

Cytat:

Napisany przez syriusz
:) jest wesołe miasteczko - te kolorki linkow ;) ale strona naprawde ok (wkurzyl mnie tylko dział *****...:D) poradniki świetne, tylko w linkach brakuje DVD maestro

szero-buro też nie może być ;) i kiepski ze mnie webmajster...
i było nie klikać "warez" - jest ostrzeżenie :D
a DVDMaestro poszukaj sobie sam :P

syriusz 30.12.2003 18:38

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
Artysta się znalazł :P :P :P to ma być edukacja a nie wesołe miasteczko ;)

:) jest wesołe miasteczko - te kolorki linkow ;) ale strona naprawde ok (wkurzyl mnie tylko dział *****...:D) poradniki świetne, tylko w linkach brakuje DVD maestro

CobraVerde 30.12.2003 17:49

Cytat:

Napisany przez D.J
Dzieki za podpowiedz, ale jeszcze jeden problem zdrałem materiał na plytke przez
Workshopa ( ok.1 godz.) no i obraz mija mi sie z dzwiekiem

a w jakim systemie nagrawa ta kamera? PAL czy NTSC ? bo jak przy capturingu robi się zmianę standardu video to może powstać desync....

poza tym coś takiego się robi jak masz za wolny twardy dysk i podczas capturingu gubione są klatki video (tzw. dropped frames). audio zapisuje się normalnie, video robi się krótsze i wtedy następuje desync w finalnym pliku...

D.J 30.12.2003 16:41

Dzieki za podpowiedz, ale jeszcze jeden problem zdrałem materiał na plytke przez
Workshopa ( ok.1 godz.) no i obraz mija mi sie z dzwiekiem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:24.