Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem Athlon XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-athlon-xp-29399/)

eloise 30.12.2003 20:05

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
ECS i wszystko jasne :( :blee:

nie chcę być obrońcą ciemiężonych płyt marki ECS ale od 2 lat pracuję na ECS-ie (początkowo K7VZA obecnie K7VTA) i nie narzekam, wiadomo nie jest to demon szybkości, wydajności itp., ja mam z nimi same dobre wrażenia, mało kosztowała, chodzi stabilnie (4 dni ciągłej pracy wytrzymuje), mam podkręconego XP1600+, DDR-y też podkręcone

nigdy to nie będzie Asus czy Abit, ale mam to za co zapłaciłem i wiedziałem co kupuję

eloise 30.12.2003 19:58

Cytat:

Napisany przez cana
@eloise, ona jest kultowa tylko ze negatywnie

na nieistniejącej już stronie www.pc.com.pl (obecnie pclab.pl) swego czasu, zaraz po tym jak się pojawiła w kraju ta płyta, toczyła się na ten temat "mała wojna" posiadaczy K7S5A - wypowiedziało się kilkadziesiąt osób, w przybliżeniu połowa z nich była zachwycona a druga połowa narzekała (głównie na brak stabilności), wszystko zależało od danego egzemplarza płyty

Gorzala 29.12.2003 23:58

No np. te pamieci :)

silent22 29.12.2003 23:57

Cytat:

Napisany przez Gorzala
Miedzy rdzen procesora a radiator naklada sie paste termoprzewodzaca - reszty sie domysl...
Ta wartosc, ktora zmieniasz w biosie ze 100 na 133 to wlasnie fsb - Twoje pamieci nie wytrzumuja takich ustawien...

Jasniej? :)

Jaka Pamiec ?? zwykła ta na płycie ?? np.512ddr?? bo nie wiem
Przepraszam ze tak pytam ale jestem całkowicie goły w tych sprawach

A pozatym to zainstalowałem Motherboard Monitor i mi strasznie skacze wartosc sensora nr.1 ok 30 - 130 stopni nie wiem czemu

Gorzala 29.12.2003 23:47

Miedzy rdzen procesora a radiator naklada sie paste termoprzewodzaca - reszty sie domysl...
Ta wartosc, ktora zmieniasz w biosie ze 100 na 133 to wlasnie fsb - Twoje pamieci nie wytrzumuja takich ustawien...

Jasniej? :)

silent22 29.12.2003 23:29

Cytat:

Napisany przez cana
@eloise, ona jest kultowa tylko ze negatywnie, bo brak jej dobrego biosu z zawansowanymi opcjami i stabilnych jakościowo elementów, ale to tu nie jest ważne ;)
1.proc się przegrzewa /brak pasty na procu, ogólny piekarnik w obudowie, cienki radiator /
2. pamięci nie wytrzymują fsb133

pozdro

No wszystko ok , ale co oznacza "brak pasty na procu" i "pamieci nie wytrzumuja fsb133" bo "ogólny piekarnik w obudowie to kojarze" :))
Jestem poczatkujący

Pawel_k 29.12.2003 23:05

ECS i wszystko jasne :( :blee:

cana 29.12.2003 22:49

@eloise, ona jest kultowa tylko ze negatywnie, bo brak jej dobrego biosu z zawansowanymi opcjami i stabilnych jakościowo elementów, ale to tu nie jest ważne ;)
1.proc się przegrzewa /brak pasty na procu, ogólny piekarnik w obudowie, cienki radiator /
2. pamięci nie wytrzymują fsb133

pozdro

eloise 29.12.2003 22:18

masz kultową płytę główną - swego czasu ludzie na niej robili cuda (podkręcali wszystko aż miło)

jednak egzemplarz był nie równy egzemplarzowi i było z nimi mnóstwo problemów

co do twojego problemu - podstawa chłodzenie (zobacz temp procka może się przegrzewa) i uaktualnij bios ze strony www.ecs.com.tw

silent22 29.12.2003 22:10

Problem Athlon XP

Mam athlona xp 1700, wiec powinien wyswietlac ok. 1400 ale wyswietla 1100 , po zmianie w biosie mnoznika x133 a nie x100 faktycznie jest xp1700 ale po jakims czasie zawiesza mi sie komp i wiesza sie cały czas np. pochodzi 10-30 minut i sie wiesza, co moze byc przyczyną ??
Posiadam płyte gł. ECS K7S5A
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:07.