![]() |
Cytat:
nigdy to nie będzie Asus czy Abit, ale mam to za co zapłaciłem i wiedziałem co kupuję |
Cytat:
|
No np. te pamieci :)
|
Cytat:
Przepraszam ze tak pytam ale jestem całkowicie goły w tych sprawach A pozatym to zainstalowałem Motherboard Monitor i mi strasznie skacze wartosc sensora nr.1 ok 30 - 130 stopni nie wiem czemu |
Miedzy rdzen procesora a radiator naklada sie paste termoprzewodzaca - reszty sie domysl...
Ta wartosc, ktora zmieniasz w biosie ze 100 na 133 to wlasnie fsb - Twoje pamieci nie wytrzumuja takich ustawien... Jasniej? :) |
Cytat:
Jestem poczatkujący |
ECS i wszystko jasne :( :blee:
|
@eloise, ona jest kultowa tylko ze negatywnie, bo brak jej dobrego biosu z zawansowanymi opcjami i stabilnych jakościowo elementów, ale to tu nie jest ważne ;)
1.proc się przegrzewa /brak pasty na procu, ogólny piekarnik w obudowie, cienki radiator / 2. pamięci nie wytrzymują fsb133 pozdro |
masz kultową płytę główną - swego czasu ludzie na niej robili cuda (podkręcali wszystko aż miło)
jednak egzemplarz był nie równy egzemplarzowi i było z nimi mnóstwo problemów co do twojego problemu - podstawa chłodzenie (zobacz temp procka może się przegrzewa) i uaktualnij bios ze strony www.ecs.com.tw |
Problem Athlon XP
Mam athlona xp 1700, wiec powinien wyswietlac ok. 1400 ale wyswietla 1100 , po zmianie w biosie mnoznika x133 a nie x100 faktycznie jest xp1700 ale po jakims czasie zawiesza mi sie komp i wiesza sie cały czas np. pochodzi 10-30 minut i sie wiesza, co moze byc przyczyną ??
Posiadam płyte gł. ECS K7S5A Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:07. |