![]() |
Problem z płytami mint, pomóżcie:(
Witam, nagrywam płytki już od paru latek i nigdy nie miałem czegoś takiego... właśnie kupiłem rulon 50szt Mintów(52x) w media markcie i nagrałem moim liteonkiem 3-4 szt a teraz po kolei wszystkie lipa:( dochodzi do 99% i baaaardzo długo "czesze" w końcu pisze task finished ale napęd jest zawieszony i cały czas sie kręci, pomaga jedynie reset i płyta jest spaprana, jak próbuję ją odczytać to komp sie wiesza. Powiedzcie prosze czy to normalne niedopasowanie(nietolerowanie) płytek do nagrywary czy może jest jakiś powód tego? dodam że jeszcze kilka dni temu (jak zreszta zawsze) nagwywałem na różnych nosnikach bez żadnych kłopotów więc awaria sprzętu odpada...
|
zwalona partia ???
|
niemam zielonego pojęcia:( nigdy nie miałem mintów więc niewiem czy to poprostu "hula razem" nawet jeśli to przecież nie przyjmą mi paczki 50cd rozpakowanej i bez 10sztuk z powrotem:)
|
Zanieś płytki do jakiegoś kumpla i sprawdź, czy u niego, na innej nagrywarce, dasz radę poprawnie je zapisać.Jak będzie wszystko OK to je sprzedaj i będziesz wiedział, że to twoja spawarka ich nie toleruje. Jeśli tam też ich nie nagrasz to zanieś całą partię (razem z tymi źle nagranymi do sklepu, powinieneś dostać kasę z powrotem). A tak na przyszłość na tym forum są osoby, które twierdzą, że nie kupuje się płytek, których nazwa zaczyna się na "m".
Witaj na forum. |
z wyjatkiem media-store - wlasnie kupilem w gdanskim kozaku druga partie 100szt tych plyt i jestem zadowolony (fakt ze trzymam sie ponizej predkosci x16)
|
dzieki, to jest jakieś wyjście:) Dotychczas najchetniej uzywałem sigmy niska cena i jak dla mnie rewelacyjna jakość! ale ceny skoczyły i niechce kupować duzych ilości bo może za jakiś czas zaopatrze sie w dvdrecorder...(tam juz taniej wychodzi nagrywanie)
|
sigmy :o
jezzu, co za desperacja :) z tanich plytek polecam tylko Esperanze i/lub Datexy (Gold) ;) |
desperacja? hehe powiem tak... dla mnie esperanza jest przereklamowana i wcale nie taka tania (no teraz ceny sie wyrównały) do sigm mam całkowite zaufanie, nagrałem ich dobre kilka setek przez długi okres czasu i nie zdażyło mi się żeby płytka sie nie nagrała(poza kilkoma przypadkami z mojej winy lub np awarią prądu). Do datexów jestem jakoś uprzedzony, niewiem czemu, poprostu "jakoś mi nie leżą" może z powodu wsiowej etykiety... choć niewiem, może teraz sie zmieniła, ale na jakość ich nie mogę narzekać, na esperanzę w sumie też ale nie błogosławił bym ich tak jak większość internautów:)
|
Hmm, plyty DVD do tanich nie naleza, wiec tansze nadal jest palenie plytek CD.
|
nieprawda:) oto porównanie kosztów...
płyta DVD-4zł (zaokrąglam bo od 3,5 można na allegro kupić) płyta CD-1,2zł(około) na 1DVD wchodzi 4,7gb czyli ok 6,7 płytki cd a więc mnożymy cenę cd*ilość płytek i wychodzi nam że aby nagrać tyle samo danych co na 4,GB DVD musimy na płytki wydać 8,04zł czyli lekko ponad 2x drożej:) ceny wziąłem jak widać z niższej półki, niema co do nich polemizować bo oczywiste jest że można równie dobrze kupić CDrom za 6zł a dvdrom za 15 zależnie od marki i punktu sprzedaży... ogóllnie jednak Cdrom przegrywa jeśli chodzi o koszty a będzie sie to jeszcze pogłębiało, osobiście w tym upatruję wzrost cen CD ostatnimi czasy. Zresztą zauważcie Panowie jak wzrósł ruch na allegro w nagrywarkach i nośnikach DVD. Są jednak jeszcze mocne punkty CD które powodują że nie znikną one tak od razu, jednym jest niska cena nagrywarek i fakt że dużo osób je ma(tak jak teraz jest z Video, istnieje dvd ale sporo osób kupuje nadal kasety...:) )a drugim jest to że cdrom może być bootowalny, dvd też ale jak bootować DVD gdy nagramy na nie obrazy kilku roznych programow/gier?? To takie moje przemyślenia wypociny ale myśle że mają one sens... sami oceńcie:) |
panowie,, nowy objaw:) wczesniej pisalem ze udalo mi sie kilka nagrac, teraz znowu jedna sztuke... wyglada na to że na płytki nie moge nagrwac danych ale jak wypalam obraz płyty to nagrywa(te wczesniej nagrane to byly wszystko obrazy wlasnie!). Ktos ma jakis pomysl?
|
Może płyty tylko na piraty :P
|
Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Płyta Mint40x nagrana prędkością 12x na nagrywarce Liteon 52327S.
Ja ostatnio nagrywam na Mintach40x i jeszcze nie mam żadnych problemów z ich odczytem. |
unikaj `m` ... cho jak juz mowili media-store sa dobre
proponuje nie wypalac wiecje lytek i wystawi je na allegro :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:30. |