![]() |
Jak zrobić z 4CD ---> 1 DvD-r
Ruszyłem raz ten temat na forum i nie dostałem , żadnych informacji jak to zrobić??
Proszę o pomoc wszystkich co coś takiego robili : 1)Jakimś programem ? 2)Jak tego dokonać Chodzi mi teraz by z np : Star Wars KATOR 4 CD --- > 1 DVD XIII 4 CD --- > 1 DVD Władcy Pierścieni : Powrót Króla 3 CD --- > 1 DVD Chciałem z tych wyżej wymienionych CD zrobić po 1 Dvd z każdej po co miećpo 3 , 4 krązki jak można mieć na 1 no nie ? :) I mam takie zapyatnie bo również chciałem zrobić z Medal of Honor to samo tylko tam są 3 osobne płytki tz : Medal of Honor - Podstawa Dodatek 1 Dodatek 2 (ten ostatni Brek.....) Z tym Medal of Honor to narazie nie potrzebuej bardzo chciałbym byście odpowiedzieli mi na pytanie związane jak z 4 lub 3 CD zrobić 1 DvD by wszystko łądnie sie instalowało ............. |
Zrób obraz tych płyt i złącz w jedną całość. A żeby się nie myliły płyty to zrób w głownym obrazie tyle katalogów ile masz płyt i umeiść w nich odpowiednie obrazy.
Zobacz tutaj: http://seba.wsm.wielun.pl/obraz.htm Polecam WinSIO ze wzgledu na jedną rzecz... :cisza: Dodam jeszcze, że obraz możesz wykonać za pomocą NERO, ale jak będziesz potem zapisywał wszystko razem to zapisz w postaci obrazu *.iso |
Zrobiłem obrazy Alcoholem ......
I teraz jak złączyć w 1 całość?? bo neizbyt to kapuje Mam WinISO 5.3 Wyjaśnij dokładnei prosze... Z tego co zrozumiałem ciebie to : mam zrobić obrazy wszystkich płyt i wżucic (obrazy!!) na płyte ? :P cośchyba źle zrozumiałem Bo chodzi mi o to żeby leciała instalka od 0 do 100% , żeby nie prosiło o CD 2, Cd 3 itp.... :) |
Przegraj wszystkie pliki z czterech płyt do jednego katalogu.
Jest to możliwe gdy na poszczególnych płytach są kolejne pliki "Data" (1, 2, 3... itd) bo wtedy się nie nadpisują bo inaczej klapa. Utwórz teraz obraz ISO z tych plików np programem UltraISO, etykiete woluminu tego obrazu nazwij tak jak nazywała się pierwsza płyta zestawu. Tak zmontowany obraz wypal dowolnym programem. (ważne żeby na tych płytach była "witaminka" bo wtedy ominiesz zabezpieczenie i wtedy napewno będzie taka płyta działać) Przed wypaleniem możesz jeszcze sprawdzić pod wirtualnym napędem obraz czy działa. Film przed wypalaniem najlepiej połączyć w jedną całość np programem VirtualDub i do takiej płyty podmontować jakiś gotowy autorun starter. |
JAROmix : nei zgadzam sie. Czasami exe (oczywiscie scrackowany, bo o robieniu takiego wynalzaku na oryginalnym exe mozna zapomniec...) sprawdza etykeite plyty, tzw. PLayDiscu i rzadko jest to wlasnie peirwsza plyta. Poza tym odradzam tego typu experymenty i, co chyba najwazniejsze, temat byl juz na forum!
|
PlayDysk nie będzie miał znaczenia bo instalka poleci z jednej płyty i to wrazie czego o nia będzie krzyczał. Nagrałem tak kilka płyt i wszystko działa.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24. |