![]() |
jaki chipset jest najlepszy?
niedługo ma zamiar zmienić MoBo i nie wiem co wybrać. ze wzgledów finansowych chcę kupić coś na SiS'ie 746. jak ta bestyja się spisuje w działaniu, i czy nie ma konfliktów z jakimś sprzętem (np. sb 5.1 lub karty na nVidii itp)
|
NForce i Intela są dobre.
|
SIS ...hmmm osobiście nigdy bym nie kupił.
Zawsze kupuje płyty na Intelu ...ale to chyba tylko z przyzwyczajenia, poprostu nie mam żadnych kłopotów. Jedyną wadą jest cena ...dobry ale drogi :) Teraz na topie sa płyty na chipie NForce ...i są tańsze od Intelowskich. |
ja polecam via :)
|
Ja mam na Sis'ie. Nawet dość fajny. Nie narzekam. Ale bardziej polecam nForce'y. Nie kupiłem, bo $ brakło...
|
ja inwestuje ttylko w AMD ... wiec chipsety tylko VIA polecam
|
właśnie nie napisałem, że chipset ma być pod AMD.
|
nforce2
solterk 75frn2-l kosztuje kolo 340 zeta - a to jest rakieta a nie plyta - moze nie ma wypas bajerow - ale wszsytko to co trzeba jest na miejscu - do krecenia wspaniala |
Sid Ty chyba tylko bys krecil :)
|
coz... z 1667mhz na 2200 to nie w kij dmuchal - a nawet wiatraka nie musialem zmieniac, tak samo grafika z 250 na 290 i fsb z 133 na 182 (pamieci mam cienkie :()
nie wszystkie plyty to zniosa, i nie wszystkei plyty maja do tego opcje w biosie - a soltek ma do tego to jest naprawde dobra plyta - wada jest brak dziur przy sockecie na ciezkie radiatory - ale to nie tylko soltek tak dal ciala generalnie jesli masz kupowac sisa za 300 zeta i soltego za 340 - to doloz te 40 zeta - nie bedziesz zalowal |
jak proc intela to płyta na i865 a jak amd to via kt600 lun nf2ultra i tylko ultra inne to lipa
|
Asus A7N8X - rewelacyjna płyta na nForce 2. Do podkręcania wyśmienita. Kupiłem, od tygodnia ją testuję i z każdym dniem jestem coraz bardziej zadowolony.
|
Cytat:
Dokladnie... Sid dobrze mowi - tesh polecam ten model plyty... natomiast jesli masz troche wiecej $$ to polecam EPOX`a (tylko modelu nie pamietam) ;p |
Cytat:
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |