![]() |
vcd do avi
pomocy !!! mam obraz płyty vcd i jej nie idzie normalnie odtwarzać tylko w power dvd co mam zrobić aby ten film był w avi
Z góry dziekuje |
Nie musisz tego przerabiać do avi. Wystarczy doprowadzić to do formatu mpg najlepiej przy pomocy IsoBuster'a.
|
w "środku" VCD są zapisane pliki Mpg jako *dat - wystarczy je skopiować na HDD i odpalić w jakimś playerze.
|
sciagłem ten program,skopiował on te pliki ale nie chce mi odpalić, pisze ze nie ma jakiegos kodeka mam win xp ,pobrałem różne łatki i nic
|
Jeśli to mpeg1 powinno chodzić, mpeg2 też bo piszesz że masz zainstalowany PowerDVD, więc co to za format?
Właduj ten plik do AVICodec i sprawdź co tam napisane. |
pisze kodek wideo MPEG 2 (SVCD/DVD) kodek audio mpeg-1 audio layer 2 (0xc0) ale to jest chyba win kodeków jaki pakiet mam scaignać ??
|
http://a1.edskes.com/k/klcodec220f.exe - zainstaluj tą paczkę
|
dzieki
|
Cytat:
|
Dlatego własnie proponowałem IsoBustera :)
|
skopiowałem sobie plik przy pomocy vcdgear i mam mpg na dysku ale ja chcę go zkompresować do avi w virtualdub-ie idzie lecz ten plik ma ogromne rozmiary audio jest 2 razy wieksze od wideo plik ten powinien zajmować kolo 300 mb a zajmuje 800 mb gdzie moge ustawić jakość audio i jakim kodekiem mam go skompresować
|
a po co robisz konwersje do avi ??? to bez sensu, tylko tracisz jakość...
|
mi tez sie tak wydawało bo mój starszy brat ma uprzedzenia do mpg i mi głowe tym zawracał thx za wszystko
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54. |