![]() |
Naped DVD
Witam
myślałem o kupnie DVD i w związku z tym chciałem zasięgnąc waszej opini. Co sądzicie o napędzie firmy Pionieer 120S (czy moze 120SZ)? Czy moze lepiej kupić Toshibe? W tym pionierze podoba mi się układ podawania płyty slot-in, chyba to jedyny producent stosujący to rozwiązanie. |
ja dazyłem toshibe wielkim mniemaniem do czasu.... jak kupiłem moją SD-R5112 i teraz się karam.wszystko jest nagrywane przy 1x każda płyta.Napęd nie jest zepsutu poprostu nie łyka płyt tylko najznakomitsez firmówki.Wgranie najnowszego biosu też nic nie dało.Toshiba chrakteryzuje sie bardzo dobrym odczytem zrzut final fantasy x trwał ok 5-6min (4.38GB!!) jak dla mnie to rewelka ale ten zapis.....niewiem ozetrafiłem na taki model ale teraz wybrał bym teac'a albo właśnie pioniera ewentualnie TDK.Teac ma bebechy pioniera wiec moz esz śmiało atakować.Niewiem jak pozostałe napędy sie sprawują ale toshiba jest taka jak napisałem.
|
Tylko ze Ty piszesz o nagrywarce dvd, a czytnik dvd toshiby to juz zupelnie inna bajka. Odczyt jest bardzo szybki i wydajny, oraz baardzo wydajny i dodry system korekcji bledow. Sa to jedne z najlepszych dvd. Do tego zhackowany firmware jest dostepny dla tych napedow, co daje Region Free i super szybki odczyt nagrywanych plyt dvd.
|
sorrki wiesz ostatnio tyle spraw pomyliło mi sie troche .Zgadza siejako napęd toshiba jest nie do zajechania bo miałem z nią do czynienia.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |