![]() |
System nie widzi zawartosci plyt CD -- Pilne
Witam.
Mam 2 napedy cd (teac i CD-RW Liteon) i XP pro. Wczoraj mi padl system wiec musialem przywrocic ostatnie dzialajace ustawienia. Od razu co rzucilo mi sie w oczy to , ze w menadzerze urzadzen byly te żółte kolka przy napedach cd. Wiec usunalem z systemu napedy i ponownie dalem skanowanie nowego sprzetu.Tym razem juz wykryl bez bledow. Wczoraj jakos nie wkladalem plyt do napedow , ale za to dzis wkladam i na kazdej plycie wyskakuje komunikat : "System windows nie moze czytac z tego typu dysku. Dysk moze byc uszkodzony lub uzywa formatu niezgodnego z systemem windows". Probowalem nawet usunac pomocniczy kanal IDE (oba napedy na jednej tasmie) i znowu przywrocic ale to nic nie dalo. W nero natomiast dogralem kolejna sesje na plyte i nie bylo problemow .Chociarz nero tez nie widzial zawartosci plyt w menadzeze plikow. Nero info tool wykrywa ze jest wlozona plyta do napedu(pisze etykieta ,rozmiar). Niecierpliwie czekam na jekis sugestie. |
Na początek odepnij z taśmy napędy i uruchom Windows'a. Później wyłącz Win'a i wepnij napędy. Napisz co się stało po tej operacji.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:54. |