Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Władca Pierścieni "Powrót Króla" - opinie i wrażenia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wladca-pierscieni-powrot-krola-opinie-wrazenia-29561/)

Ziele 12.01.2004 11:39

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
...
a ziele :) - szkoda ze dopiero w 3 czesci pokazali jego pozytywne dzialanie ;)

hehe ;)

Pawel_k 12.01.2004 11:07

zeczywiscie ten rajd Legolasa byl troche przesadzony, a ten jego zjazd po trabie to mi sie z Filnstonami skojazyl :D
i zeczywiscie podobienstwo do "Imperium.." w scenie z slonikami jest razace :(
a ziele :) - szkoda ze dopiero w 3 czesci pokazali jego pozytywne dzialanie ;)

sayan 11.01.2004 15:58

hmmm tak jeszcze na temat tych kin .... w heliosie przydałaby sie osobna kasa na bilety z rezerwacji.

Ormianin 11.01.2004 15:46

Cytat:

Napisany przez Majonez
No i widzisz Ormianinie caly szkopul w tym ze takich filmow nie oglada sie na kompie w jakims divixie chocby nawet byl na 4 plytach - po to sa kina - duze kina - gdzie takie produkcje potrafia zachwycic i gdzie muzyka potrafi cie wgniesc w fotel a ty nie widziesz obramowki monitora tylko sam ekran (oczywiscie taki efekt najlepiej osiaga sie w srodkowych miejscach w rzedach blizej konca sali)

Masz racje, nie nastawialem sie efekty, ktorych w multiplexie nie moze zabraknac... moze ja juz wyroslem z podobnej fantastyki? ... Na Wiedzminie bedac w Koronie strasznie sie nudzilem... (Helios jest moze wygodniejszy, ale bardzej ruchliwy, wole zdecydowanie mniejsza Korone)...
Moje odczucia byly podobne kiedy pasjonowalem sie Panem Samochodzikiem w dziecinstwie, czytajac wszytskie chyba czesci... tymczasem po obejrzeniu polskiej ekranizacji jednej z ksiazek, calkowicie rozbilo to moje gusta...
W tym przypadku widac jest podobnie...

No ale kazdy ma prawo do oceny

pozdrawiam

oldgringo 11.01.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
moj opis z gadu dosc dobrze oddawal cos co sie bardzo rzucalo w galki: LOTR to gigantyczna kampania reklamowa Zioła i jarania

Nie od dziś wiadomo że Jackson to amator zielarstwa.:zeby:

-Sid-The-Rat=> 11.01.2004 14:46

trwaly tyle zeby wszytkie 230 osob zalatwilo swoje potrzeby w 8 'oczkach' - a ze pilo sie duzo to troche to trwalo - wychodzilo kolo 25 minut - czyli akurat zeby kawke wciagnac, wyskoczyc do nocnego :) czy pogadac z kims milym
co sprytniejsze jednostki wychodzily na 10 minut przed koncem seansu :D

Macio.Men 11.01.2004 14:43

Sid, a były jakieś przerwy między filmami i ile one trwały (jak były)?

-Sid-The-Rat=> 11.01.2004 14:02

bylem na takim hardcore
moj opis z gadu dosc dobrze oddawal cos co sie bardzo rzucalo w galki: LOTR to gigantyczna kampania reklamowa Zioła i jarania
pozatym - widac jak strasznie niszczy sie tasma w kinie - pierwsza czesc, majaca juz 2 lata byla koszmarnej jakosci a efekty coz.. slabe :)

trzecia? tak jak w ksiace, watek froda i pierscienia znikal w cieniu polityki i wojny - zwlaszcza wojny
szarza rohimirow to jedna wielka masakra, dobrze pokazali zlamanie sie piechoty i to co dzieje sie pozniej z taka piechota

manewr na ktorym (ostro podchmielona) publika bila pbrawo na stojaco to legolas-spiderman zasuwajacy po Olifiancie i na koniec zjezdzajacy mu po trabie (ps. cala scena ze sloniami zerznieta z Imperium Kontratakuje :D)

no i aragorn na koncu zachhowal sie jak facet kiedy juz spotkal sie ze swoja pania [brawa, okrzyki]

bylo milo - ale maraton jest dla twardzieli - zaczelismy o 8 wyszlismy z kina kolo 7 rano

Macio.Men 11.01.2004 11:48

Cytat:

Napisany przez Majonez
(...) A ja teraz czekam na enemef i noc z wladca - 3 czesci pod rzad - to bedzie hardcore :)

Kurde, szkoda, że u mnie w mieście nie ma takich maratonów...

Majonez 11.01.2004 03:50

Cytat:

Napisany przez Ormianin
I tak ja odczulem... chociaz film ogladalem na marnej kopii divixa, to klimat ksiazek jaki wytworzyl sie podczas czytania, zupelnie nie byl podobny do scen filmowych... odczulem jedynie irytacje, zwyczajna irytacja, do konca filmu nie dobrnalem... mysle ze ksiazke w wolnej chwili raz jeszcze przeczytam aby przywrocic poprzednie nastroje i wyobrazenia

pozdrawiam:)

No i widzisz Ormianinie caly szkopul w tym ze takich filmow nie oglada sie na kompie w jakims divixie chocby nawet byl na 4 plytach - po to sa kina - duze kina - gdzie takie produkcje potrafia zachwycic i gdzie muzyka potrafi cie wgniesc w fotel a ty nie widziesz obramowki monitora tylko sam ekran (oczywiscie taki efekt najlepiej osiaga sie w srodkowych miejscach w rzedach blizej konca sali)

Osobiscie jest zadowolony - mialem obawy ze mi sie nie spodoba ze bedzie to marne widowisko w porownaniu z tym co jest w ksiazce ktora przeczytalem dwa razy zanim ktokolwiek wspomnial o tym ze bedzie ekranizacja. Uwazam ze rezyser wybrnal ze tego jak mozna bylo najlepiej. Nie da sie przedstawic tego wszystkiego co jest w ksiazce - takze wyciecie niektorych watkow trzeba mu wybaczyc bo mielibysmy 4 albo i 5 czesci lub 3 trwajace po 4-5 godzin
Nie rozumiem tez narzekania na rozwlekly koniec - przeciez ksiazka tez nie konczy sie w czasie jakiejs bitwy a Tolkien lubowal w opisywaniu swiata krajobrazow itp - czego przykladem jest bodajze kilkadziesiat stron w drugim tomie.

Osoby ktore czytaly ksiazke powinny obejrzec film zeby zobaczyc jak to widzi ktos inny a ci ktorzy nie czytali chociazby dla efektow specjalnych, scen bitewnych i wlasnie dla tych krajobrazow - ktore potrafia byc naprawde piekne i zapierac dech.

Nie mozna tez porownywac tych 3 czesci ze soba (ani tym bardziej porownywac do 3 czesci Matrixa) poniewaz tak jak ksiazka mowia one troche o czym innym i chociaz motywem przewodnim caly czas jest zniszczenie pierscienia to przy odrobinie wprawy moznaby z tych czesci zrobic 3 osobne filmy (no moze nie do konca osobne ;) )

Konczac ten przydlugi wywod - polecam wszystkim obejrzenie tego filmu ale nie na kompie i nie w kinie na 40 miejsc i ekranie jak sciana w pokoju tylko w jakims wiekszym z porzadnym naglosnieniem i wygodnymi siedzeniami.
Jezeli chodzi o Wroclaw to na prawde polecam kino Helios - od kiedy je wybudowali zapomnialem jak wyglada korona od srodka - nie dosc ze sa wygodniejsze fotele - gdzie moge w koncu wyciagnac swoje kulasy nie haratajac kolan o siedzenie z przodu to maja o wiele lepsze naglosnienie. Podejrzewam ze najlepsze wrazenie pozostawi ogladniecie LOTRa na najwiekszej sali.
A ja teraz czekam na enemef i noc z wladca - 3 czesci pod rzad - to bedzie hardcore :)

kraluk 11.01.2004 01:27

A ja mam pytanie. Lepiej pójść jutro samemu do kina na ten film czy jak to Pawel_k określił z króliczkom dopiero 23 stycznia??? Trochę się nierpliwię...

czero 11.01.2004 01:18

Wlasnie niedawno wrocilem z seansu i musze powiedziec, ze film jak dla mnie za***i*ty.
Atak armii umarlych na wojska Mordoru, oblezenie Minas Tirith, walka na polach Palennoru z wojskami Rohanu - piekne :).
Jednak czytajac ksiazke mialem wlasne wyobrazenie co do ksiazkowego swiata i rozgrywanych w nim wydarzen. A teraz, swiezo po filmie w mojej wyobrazni tkwi interpretacja Jacksona. Byc moze jedynie do momentu zanim nie przeczytam ksiazki poraz kolejny :).
Film swietny - Polecam :spoko: !!

zorg 08.01.2004 20:02

ormianin- tak samo sadze
to bajka dla malych chlopcow

Pawel_k 08.01.2004 20:00

brawo sayan widze ze moje rady nieposzly na marne ;)
tylko niezapamietaj za duzo z filmu bo panna moze sie obrazic :P

sayan 08.01.2004 17:33

sayan ma zarezerwowane bileciki na piątek na 16:15 :)

wiec postaram sie wtedy wyrazic swoje zdanie nt trzeciej częsci...... chociaz chciałbym nic nie pamietac... bo ide z miłą .. kolezanką :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43.