![]() |
odp
Cytat:
I pamietaj o zaznaczeniu opcji korekcja EFM |
hmmm jak już wcześniej wspominałem mój sprzęt to LTR-24102B, wcześniej robiłem kopię 1:1 safediska 2.51 (np. Heroes Of Might and Magic IV PL) bezproblemowo!! Nagrywarka z tego co zostało napisane na tym forum powinna "schalstać" SD 2.9. A na kopii oryginału mi zależy, gdyż nie chce jej eksploatować i chcę mieć kopię zapasową. Więc jestem zdeserowany.
W związku z czym ponawiam moją prośbę z postu powżej kolegi AnaKi'ego Pozdrawiam |
Jeśli robisz obraz płyty zabezpieczonej SafeDisc 2.x to zawsze będą pojawiać się błedne sektory, ponieważ są one istotą zabezpieczenia SafeDisc:) A co do metod kopiowania SafeDisc 2.x - Jeśli jesteś naprawdę zdesperowany i musisz zrobić kopię to w takim razie spróbuj zrobić obraz w Alcohol'u na profilu SafeDisc 2/3 , ale na bardzo małej predkości np. 4x(jeśli nie wyjdzie to zejdz do 2x, a jak to nie wyjdzie to do 1x;)). Na tym samym profilu i z tą samą prędkością nagrywaj obraz na płytę. Zanim będziesz próbował kopiować na małych prędkościach to upewnij się, że twoja nagrywrka potrafi zrobić działającą kopię(!) Życzę powodzenia:)
|
No dobra przyjaciele - podczas zgrywania alcoholem obrazu - wywala cały czas błędy odczytu sektorów -od 8xx do powyzej 1xxx. Czy to normalne ??
Wydawało mi się że całkowitym laikiem w kwestii kopiowania płyt nie jestem - ale chyba byłem w błędzie. Czy może ktoś w takim układzie napisać STEP BY STEP jak skopiować płytę zabezpieczoną SD2.9 oraz jak ustawić alcohola (np. czy ma być włączony ukrywanie ATIP, emulowanie itp., itd. ???) Rozumiem że niezbędne narzędzia, to Alcoholer4.1 oraz Alcohol 120% w wersji 1.4.8.1222 ??? Byłbym ogromnie wdzięczny jakby się komuś zachciało taki przewodnik zrobić ;-) Pozdrawiam serdecznie -------------------------------- Achc i jeszcze jedno czy kopia utworzona bedzie kopią 1:1 i czy po instalacji z kopii trzeba cos emulowac itd itd itd .......... |
odp
Spróbuj moja stara nagrywarka GCE 8320 też podobno nie kopiowała SD 3.10 ale spróbowałem i się udało kopia działa bezproblemowo
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie |
odp
Musisz zaznaczyć w Aloholu ukrycie nośnka CDR i zminimalizować Alcohola do Traya, a jeżeli masz oryginał to zobacz czy on działa czy też prosi o inny dysk CD
|
Czy wystarczy odinstalować CloneCD czy trzeba przeinstalowac system? Bo pomimo zainstalowania Alcohol'a 1.4.8.222 i odinstalowania CloneCD nadal nie mogę zrobić działającej kopii - przypomnę, że mój sprzęt to LiteOn LTR-24102B.
Pozdrawiam serdecznie |
Przegrałem grę Powrót Króla alcoholem1.4.6 (711) działa mimo zainstalowanego nagrywarka stara nec NR-7800A .Gdy sprawdziłem ile ma owieczek 0??? a dotychczas nie miałem problemu z kopiowaniem przegrałem Sims Zwierzaki działają safe disc 2.8 .
|
Cytat:
A ja tylko dodam że nawet nie uruchomisz oryginału |
Cytat:
Zrób to co sugeruje kolega Wolf ...:) |
odp
Cytat:
|
to ja też się dołączę do tematu SD 2.9
Pragnę popełnić kopię gry HoMM IV "Winds of War" PL - clonyXXL pokazuje SD 2.9 Niestety kopia prosi o włożenie oryginalnego CD. Moja nagrywara to LiteOn LTR2410B, zainstalowane mam alcohol 120%w wersji 1.4....518, cloneCD 4.2.0.2 Czy ktoś może usytematyzować widomości na temat dokonania działającej kopii zabezpieczonej SD2.9 - z góry dziekuję i pozdrawiam........... |
Cytat:
|
Słuszne podsumowanie.Jeżeli będziecie trzymać się reguł to te zabezpieczenia da się obejść.Pamiętajcie o najnowszych programach do kopiowania, czasami trzeba próbować każdy z osobna aby zrobić działającą kopię.
Ostatecznie pozostaje szukać .... - "ulepszenia". |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:00. |