![]() |
Jeżeli szukasz dobrego CD-ROMU to polecam firmy: (w wymienionej kolejności):
1. TEAC 40x (210zł) 2. Asus 52x (150zł) 3. ostatecznie LG 52x (110zł) A jeżeli masz trochę więcej kasy to polecam: DVD Toshiby (są 2 modele 1xxx i 1xxx, niestety nie pamiętam). Ten o wyższym nr jest lepszy. Toshiba ma najlepszą korekcję błędów i najszybciej robi obrazy płyt w CloneCD. Polecana przez elaboryte bytes. |
Witam
Posiadam TEAC 540E "powiem" krotko, on ma jedna wade jest nia cena .Szczerze polecam. Pozdrawiam |
No może i racja ?
Ale tańszy i Divx z płyty cichutko się odtwarza. |
Cytat:
|
Asus ma mozliwość (sprzętowego)
spowolnienia i wyciszenia tylko dokladnie przeczytaj instrukcje. |
w najgorszym plytka "wybuchnie" taki jest mniej wiecej efekt jej rozpadu ze jakby wybuchla i masz i po plytce i po sprzecie :(
a teac troche kosztuje no coz zalezy jak na to spojrzysz kosztuje raptem ok 70 zl wiecej niz inne cdromy ale jakosc renoma i marka kosztuje fakt ze przy cenie 200 zl te 70 zl to jednak wydaje sie duza roznica no ale coz jesli jednak jestes przekonany ze wolisz cos szybszego i nie teaca to nie polecam ci lg 48x - moj brat juz po roku mial problemy z odczytem plyt i nie pomoglo nawet czyszczenie specialna plytka po dwoch latach czyta plyty jak chce nawet oryginaly mu zbrzydly poszukaj na forum cdr bylo pare postow z pytaniem o cdromy i tam zobaczysz co ludzie chwala |
Cytat:
A ASUS 50x??? no i po za tym to TEAC koztuje "trochę" więcej niż ASUS a z 48x jakie polecacie??? |
mimo wszystko nie polecam napedow x52
wlozysz plytke zle wywarzona i ci w najlepszym wypadku rozwali plytke polecam ci teaca 40x po wgraniu nowszego biosu (3.0A) masz niezwykle szybki odczyt audio a poza tym teac ma rewelacyjna korekcje bledow i czyta (przynajmniej wedlug clona) subkanaly |
Jednak po przeczytaniu testów chyba zdecyduje się na ASUSA 52x ma ktoś taki zestaw??
|
Kup do kompletu CD Teac 540E (czytaj test na cdrinfo),
ja mam Nec3002A i nie czyta overburningu. |
Cd-Rom i Teac cd-w524e
Kieruje ten post na offtopic bo zaraz bym dostał kłódkę na cd-r:)))Mam w/w model nagrywarki i zastanawiam się nad zmianą cd-romu, moglibyście mi podać jakieś dobre???
Samsung???Bo nad takim się zastanawiam:)A może inne tylko nie LG i nie Toshiba.Z góry dzienx |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:04. |