![]() |
Odtwarzanie płyt dwuwarstowych w nagrywarce DVD BTC
Prośba, zwłaszcza dla posiadaczy DWDRWX4 BTC, jak wam się odtwarzają płyty dwuwarstwowe? Bo moja nagrywarka przeważnie nie widzi takiej płyty. Jak się zabotuje komputer to ją widzi, Jak taką płytę wysunę i wsunę to przeważnie nie rozpoznaje. Próbowałem na różnych płytach z PCWorlda. To samo jest w czystym dosie. Ale jak już rozpozna tą płytę to ją czyta bez problemów. Czyli na początku coś nie zaskakuje.
Mam firmware 047. Na 040 to samo było. Wszystkie inne czyta bez bólu. Czy to wina egzemplarza czy innym nagrywarkom też się miesza od nadmiaru czytanych standardów? |
napewno to wina tej sztuki a btc zawsze robiło słabe napedy takze radził bym to zmienić
|
W sumie kulturalnie chodzi i cichobieżnie. I tacka fajnie się wsuwa i wysuwa (zwalnia przy końcówce). A widziałem już takiego CDroma że płyta na ziemię potrafiła wypaść.
Dałem zasilanie z innej gałęzi. W zasilaczu są dwie i czyta bez problemu jak na razie. Nawet taką płytę co wcześniej jak włożyłem do DVDromu to stukało, że myślałem że zaraz coś się urwie. Ma gwarancji 2 lata. A za dwa lata to będą nagrywarki DVD leżały pomiędzy bułkami w sklepie. I pewnie coś innego już będzie. Ale tu mi przyszło do głowy że jakość zasilania ma znaczenie. Chyba że inny cud się stał. Ale zmierzam do tego że dużo osób ma problemy z wypalaniem zwłaszcza przy końcu płyty a wtedy chyba prędkość jest największa nagrywania więc może pobór prądu większy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:32. |