![]() |
Jak sam sprawdziłeś miniDVD to DVD umieszczone na płycie CD. Mankamentem tego formatu jest jednak jego znikoma popularność wśród stacjonarnych odtwarzaczy. Twój stacjonarny odtwarzacz po prostu nie obsługuje tego formatu i już.
Jeśli Twoje DVD obsługuje SVCD/VCD to nagraj swój filmik właśnie w tym formacie. Do kompresji materiału DV (ponoć) najlepszy jest Canopus ProCoder. |
Format miniDVD???
Mam pytanko.
Co to jest za format w nowym nero miniDVD. Mam nero 6.0.0.15. Nagralem taka plytke na CD-R. Struktura nagranych katalogow jest taka jak w DVD. (AUDIO_TS oraz VIDEO_TS) Na kompie odtwarza sie jako DVD poprzez PowerDVD. Natomiast w stacjonarny DVD nie widzi tej plyty. Mam nagrana plyte DVD-R TDK i jest ona widoczna w stacjonarnym DVD. Jaka moze byc przyczyna ze nie czyta tej plytki miniDVD. Czy one poprostu nie moga byc odtwarzane w stacjonarnych DVD. Aha i jeszcze jedno. Czy moze jest jakis inny sposob nagrania na plytce CDR filmu DVD taka aby byl widoczny w stacjonarnych DVD. Mam kamere miniDV i poprostu chce zobaczyc jaka jest jakosc filmu nagranego na DVD. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:29. |