![]() |
O&O Defrag problem
Ilość załączników: 1
Mój problem widac na obrazku. Wyskakuje taki komunikat i tyle. Wszystkie opcje są nieaktywne :( ma ktos pomysł dlaczego sie tak dzieje? To jest wersja O&O Defrag Professional Edition 6.0 build 609
|
oo defrag chce sie laczyc z netem ale Twoj firewall nie pozwala... Tak mi sie wydaje
|
moze nie z netem ale z managerem dyskow logicznych (program dmdadmin.exe, port dcom [tcp/udp 135])
dodaj do firewalla regolke pozwalajaca laczyc sie na to z localhosta i po sprawie |
Dobra ale ja nie mam firewalla tzn jest ale dopiero na serwerze sieciowym. A tak wogóle to po kiego grzyba ma sie łaczyć z netem? A jak ktoś nie ma neta to co? musi sobie kupic modem :D:D:D
|
O&O
Uruchom usługę "Klient DNS" i będzie OK
|
OK tylko gdzie to jest? i do czego?
update Znalazlem i było właczone, więc czemu nie działa? |
Z reguły to było problemem z O&O
Może jeszcze jakieś inne usługi? |
a O&O został posłodzony?
|
Tak, ale bez słodkości też wywala ten błąd... teraz mam v4 i nie wywala błędów jak v6 :(
|
Ale jezeli zainstalowałes program, posłodziłeś, okazało sie ze nie chodzi ,następnie odinstalowałeś program i nie słodziłeś za drugim razem, to efekt będzie taki sam, jak za pierwszym razem - pozostały wpisy w rejestrze itd. - program to sobie pamięta ;). A z doświadczenia pamietam ze dość ciężko jesst znaleźć słodzika do nowych produktów O&O, a już nie mówiąc zeby te czekoladki były wystarczająco dobre.
Zapomniałem jak jest już w O&O Defrag., ale w PerfectDisk-u jest tez obsluga sieci (mozna zdalnie defragmentować jakiegoś kompa) to moze w tym jest problem - w ustawieniach - umiesz w ogóle dostać sie do ustawień? A tak na marginesie, zastanawiałeś sie moze nad PerfectDisk-iem? Też całkiem spoko defragmentator :), Z O&O używam tylko CacheCleavara. Zresztą - napisz na priv-a, mam czekoladki pakowane po 4 i nowsze po 6, wszystko wyśmienicie smakuje, nie ma problemów z trawieniem... ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:55. |