![]() |
Problem z Teac CD 540???
Witajcie!
Mam problem. Uczennica przyniosla kompa. System Milenium. Kultowy Teac cd540 odtwarza jedynie muzyke. Przy plytach z dowolnym softem skutecznie wiesza kompa. Podlaczylem zwykly CDRom. Wszystko smiga. Co robic??? |
Cytat:
|
Jeszcze ASPI.
|
Cytat:
|
Koniec problemu! Pomoglo .... wylaczenie DMA!!!
|
Cytat:
|
mialem tego teaca bardzo dlugo drugiego kupilem bratu bo to jeden z najlepszych cdromow z jakimi przyszlo mi pracowac - to tylko subiektywna opinia - i jedyny problem jaki mi sprawil to ... wylaczanie sie dma przy probie kopiowania z cdromu ... pod clonem
nie wiem czy zostalo to rozwiazane - ja po prostu wywalilem clona :) teraz mam dvd toshibe ale teac nadal dziala i spisuje sie wysmienicie chociaz jest odlaczony bo skonczyly sie wtyczki na tasiemkach :) ze swojej strony proponowalby wlasnie sprawdzenie ew. zainstalowanie sterow do plyty glownej bo to albo stery powalone lub - co przeciez takze mozliwe - po prostu walniety cdrom kolega wyzej moze miec racje co do sterow od IDE w takich wypadkach najlepiej zrobic remament w takiej kolejnosci - ustawienie zworek i stan tasm - w razie czego nie zaszkodzi sprawdzic na nowej tasiemce - bios (wlaczone dma itp itd) - winda - zaisntalowane aspi stery od plyty glownej - winda cd. - wlaczenie dma :) to tyle bo sie spiesze cu |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:10. |