Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BTC za 399zł!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/btc-za-399zl-29669/)

RadekS 23.01.2004 14:28

Ja też jestem zadowolaony. Po wymianie sztuki na nową sprawuje się idealnie ostanio wypróbowałem ok. 10 płyt kazda inna i wszystko jest ok. ostanio kupowałem płytki Feniks x4 po 4,50 zł. pala sie idealnie. Na tej rw od nagrywarki napisane jest x2,4 a wypala ja razy cztery i robię na niej testy zanim cos wypalę na dvd-r sprawdzam jak wyglada i jak działa (przegrywam filmy z kamery analogowej). I nigdy nie było zadnych błędow. Moze dało by się w przyszłości przerobić ja na x8. Za ta cenę tą najlepsza nagrywarka.
pozdrawiam

KLC 23.01.2004 10:47

zawsze mam podłączonego UPS-a (mam swojego, tylko 350VA ale zawsze to człowiek spokojniejszy ;) ) a upgrade robię zawsze z HDD, i tym razem tez poszło dobrze ale nadal tę płytke co jest w komplecie DVD+RW pali z pręd. 4X i zmniejszyc nie mozna dziwne ale błędów nie ma. na razie nie uważam żebym wyrzucił pieniądze w błoto (co nietkórzy sugerują- pozdrowienia dla nich!!!) dzisiaj instaluję Nero 6 zobaczymy co będzie!!! Ciepło pozdrawiam(bo mróz jak cholera) KLC

RadekS 16.01.2004 15:13

U mnie też nero pokazuje ten komunikat na cdr-ach a na dvd-erach nie. To samo na palniku dvd-r toshiby więc pewnie tak ma być. Ten firmware wgrywał sie do nagrywarki ładne 10 minut i co jakis czas komputer przestawał reagowac jakby się zawiesił aż się wystraszyłem. Nie wiem czy to dlatego, że flashera odpaliłem z cdr-a a nie z dysku. Jak byś miał coś takiego to się nie martw. I podłącz kompa do ups-a, bo jak wyłączą prąd to moze się okazać ze palnik jest do d...
pozdrawiam

KLC 16.01.2004 14:24

Cześć mam pytanie do RadkaS czy u Ciebie jak zaczyna nagrywać DVD-R(W) to w nero pokazuje sie napis "włączono system ochrony zapisu SuperLink" bo u mnie taki komunikat pojawia sie jak spawam CD-R(W) a przy DVD-R(W) nie (tez dzisiaj pobrałem soft 0048 i wieczorem będę z nim walczył) daj cos znac (w Częstochowie w MediaMarkt są po 449) POZDRO!!!

RadekS 15.01.2004 15:11

jest nastepny bios do tej nagrywarki 0048. Dzisiaj go wrzucę

RadekS 09.01.2004 11:39

Wymień ja na nowa sztukę, jesli brałes ja w mediamarktcie to nie będa robic problemu. Ja korzystam z nero 6 cośtam bo oryginalne nero obsługuje tylko tą nagrywarkę a ja mam dwie

halibut 09.01.2004 10:57

no i chyba sie pospieszylem z ta odpowiedzia, nagrala mi tylko jedna plytke Esperazny w minusie, dziwne jest ze Verbatimow nie widzi wogole, nie mam juz pojecia co z tym fantem, moze zaisntlowqac nowy bios jej, poradzcie cos, pryzpomne ze plyty cdrw-/+ widiz i nagrywa bez problemu

halibut 08.01.2004 23:50

tak wszystko juz teraz jest ok,okazalo sie ze nero orginalen doloczone do tej btc ma jakies problmy z zapisem , nagarlem clone cd i jest git

Posejdonn 08.01.2004 21:09

no ja mam liteona 811s i nie narzekam:)

halibut 08.01.2004 18:52

Witam, na poczatku sie przywitam wszystkim.

Otoz kupilem takze ta nagrywarke, ale mam maly problem, plyty dvdrw +/-
nagrywa mi bez problemu, ale nie moge znagrac zadnej plyty dvd +/- wywala mi na pocztaku komunikat i nie rusza nawet bufor nagrywarki, testowalem to pod nero, nie wiem co jest. Sprobije jeszcze 2 programem., Aha Proowalem plyty vernbatima +, esperanza -, gigamaster -.

RadekS 08.01.2004 10:06

Jeszcze jedno ten egzemplarz nie nagrywa poprawnie na dvd-rw emtec x1 (sprawdziłem dwa razy) a ten poprzedni za to tak.

Viallos 08.01.2004 00:05

Cytat:

Napisany przez Beerra
Moze lepiej dolazyc 45,-? Od 9 stycznia w MM Bielsko Sony DWU10A za 444,-

Jasne że lepiej ale w Łodzi na wyprzedaży tego nie ma!

Natomiast ja już mam problem z głowy - dzisiaj kupiłem najbardziej chwaloną na tym forum (chyba :-)) nagrywarke Pioneer 106D.

Zapłaciłem w hurtowni 500zł netto czyli 610 brutto - chyba nie przepłaciłem???

TMouse 07.01.2004 20:07

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
i oczywiście do testów nie wybiera się "wyselekcjonowanych" egzemplarzy... dostajemy nową, zapakowaną sztukę od dystrybutora i się ją "katuje".

no jasne, bo ta nowa sztuka to wogole nie mogla byc rozpakowana (szczegolnie latwe w przypadku urzadzen takich jak napedy CD/DVD) i przetestowana zanim do testow wlasciwych trafila

ja na twoim miejscu nie bylbym taki pewny, mysle ze blizsze prawdy jest stwierdzenie ze towar przynajmniej od polowy firm jest "wyselekcjonowany", a reszcie sie nie chce i to olewaja

Beerra 07.01.2004 12:44

Moze lepiej dolazyc 45,-? Od 9 stycznia w MM Bielsko Sony DWU10A za 444,-

CobraVerde 07.01.2004 11:24

Cytat:

Napisany przez RadekS
W gazecie Komputer świat ten model zajał drugie miejsce w cenie 700zł ale myślę że do testów wybiera sie na pewno wyselekcjonowany egzemplarz.
pozdrawiam

Testy odczytu i zapisu zostały zrobione w Niemczech i Szwecji - w Polsce nie ma odpowiednich laboratoriów, więc napędy nie były testowane zapewne na tanich nośnikach królujących w Polsce (Esperanza, Princo, Akoss, Hawk itp). postaram się dowiedzić dokładnie na jakich i dam znać...
i oczywiście do testów nie wybiera się "wyselekcjonowanych" egzemplarzy... dostajemy nową, zapakowaną sztukę od dystrybutora i się ją "katuje".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36.