![]() |
buffor
Pewne jest że 8MB jest lepsze od 4MB bufforu!? to dlaczego TEAC 512EB jest bardziej polecana nią LG 8012 B OEM??
|
Cytat:
Już mi ręce opadają jak widzę takie pytania.... Ale widać z tego zbyszku, że nie czytasz dokładnie forum - a szkoda. Czasem można coś ciekawego znaleźć. Wyjaśnię ci w skrócie : Teac 512EB - 4MB bufor - ale z technologią burnproof LG 8120 (bo chyba taką miałeś na myśli) - 8MB bufor Różnice: Może zaistnieć zagrożenie że nasz bufor się przepełni i nagrywaną płytkę można wyrzucić do kosza - (m.in) burnprof działa na takiej zasadzie, że wstrzymuje nagrywanie dopóki bufor się nie opróżni, i będzie dalej kontynuować bez żadnych problemów. Druga sprawa to wytrzymałość - niższa w przypadku LG i wyższa w przypadku TEAC. Pewnie mógłbym jeszcze coś wymienić, ale wg. mnie są to dwie zasadnicze różnice. No chyba że jeszcze marka..... Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej, naprawdę polecam pogrzebanie trochę w "archiwum" forum - przecież takie batalie jakie się tam toczyły, to..... ehhh. pozdrawiam wszystkich |
No Martinez jestem pod wrażeniem Twoich wypowiedzi. Nic dodać nic ująć tak trzymać :-) Potrzeba nam takich fachowców.
|
Absolutnie zgadzam sie z towarzyszem martinezem.
Tak, to prawda. Im większy bufor tym gorzej Najlepiej kupowac nagrywaki wogole bez bufora. Zajmuje on tylko zbedne miejsce w nagrywarce ( i jest porzywną przekąską dla psa) Jesli nie ma bufora, wystapienie bledu buffer underrun jest po prostu nie mozliwe. W nagrywarkach bez wmontowanego bufora nie potrzeba systemu burn-proff co obniza koszty takiej nagrywarki i mozna ja kupic za ok. 2091 zl. Pozdro. Gazor P.S. Ale dzis glupie pytania na forum :-) (i gupie odpowiedzi :D) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48. |