![]() |
błąd poczty
witam
czy ktos może mi to wytłumaczyć: Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: ***8222;sadykpasza@interia.pl***8221;. Temat '', Konto: 'gazeta.pl', Serwer: 'smtp.poczta.gazeta.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '551 Command RCPT User not local and relaying not permitted from you (149.156.67.236)', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 551, Numer błędu: 0x800CCC79 dzieje sie tak zawsze jeśli chce wysłać pocztę z konta innego niż domyslne, generalnie innego niż interia - dodam że sasysa z tych kont pocztę bez problemu - takowy pojawia się dopiero podczas checi wysyłki pozdro, Marcin |
Heh... Miałem taki problem na Outlook'u XP. Musiałem zainstalować SP2 dla Office XP. W tedy coś pomogło. A normalnie możesz wysłać maila przez WebMail'a???
|
U mnie pomaga usunięcie z Outlocka konta i założenie na nowo. Pomaga
|
Cytat:
WebMail to jakis klient czy masz na mysli forularz www ?? przez www idzie bezproblemowo, inne klienty tez nie chca słac - DZIAŁA TYLKO INTERIA (w klientach) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
uwierzetelnianie wlaczone?
|
Z tego co wiem to Interia wymaga uwierzytelniania (SMTP) dlatego masz problemy z wysyłaniem a nie masz ich (problemów) przy odbieraniu.
Ale z drugiej strony to ten text otrzymałeś emailem zwrotnym wiec patrząc własnie z tej drugiej strony nie jest to problem uwierzytelniania - takiej wiadomości wogóle byś nie wysłał (problem z logowaniem) PS. Ja tekie podobne problemy mialem jak chcialem wysłac raport z przeczytanego emaila (poprostu na darmowym koncie ta opcja byla niedostepna) |
wlacz autoryzacje
serwy pocztowe po kolie wlaczaja autoryzacje bo inaczej sa blokowane na wielu wejscaich do innych systemow pocztowych - przez pewien czas na takiej czarnej liscie byl nawet tlen - interia jak widac ma swoich klientow w zadku brak autoryzacji jest bowiem podstawowa przyczyna spamu - z takiego konta mozna wyslac mail podszywajac sie pod kogokolwiek przepisu nie podam - ale srednio inteligentna malpa z googlem moze to zrobc - tym bardziej dziwi polityka operatorow pocztowych wlaczajacych autoryzacje po paru LATACH od pojawienia sie problemu nie brak geniuszy i optymalizatorow |
a ja mam konto płatne na home.pl i zadnych problemów nie mam :D
|
konta komercyjne rulezz :) nie ma porownanie z normalnymi
niestety z black list (przynajmniej niektorych) zejsc nie tak latwo - znajomy ma problemy z komunikacja emilowa z indiami (ja tam znajomych nie mam wiec nie moge stwierdzic ;) ) bo na black listach jest wiekszosc polskich serwerow pocztowych: tlen, wp, onet... ale to, jak pisze Sid, wina tylko i wylacznie adminow kont |
Cytat:
|
Cytat:
Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. (...) Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '550 5.7.1 unknown host or domain: sadykpasza@interia.pl', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 550, Numer błędu: 0x800CCC79 |
Cytat:
|
Odgrzebalem swoj stary post z podobnym problemem. Byc moze na coś cie to naprowadzi.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=20253 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:36. |