![]() |
Krytyczna dziura w jądrze Linux'a!
Witam!
Sami przeczytajcie: Cytat:
Źródło: Jama Mastaha / Info Jama Strona iSEC I kto tu mówi, że Linuksy są najbezpieczniejsze??? ;) A tak poza tym. Polak wszytko potrafi!!! Pozdrawiam;) |
A wszyscy mówili że Windows to niezbyt bezpieczny system, a tu sie okazuje że linux też nie jest bezpieczny.
|
jednak nadal liczba dziur w linuixie jest mniejsza niz w windowsie :P :P :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale ... jedna z wersji linuxa (PLD) powstaje u nas wydziale i sa tu ludzi ktorzy programowali dla microsoftu i robili sporo w PLD i werdykt jest jednoznaczny - czyt. mylisz sie po raz kolejny. Poza tym ZADEN system nie jest bezpieczny - tak samo jak nikt w sieci nie jest anonimowy. Mozna jedynie probowac sie jakos maskowac, ale to nie bedzie 100% anonimowosc. Tak samo system komputerowy. Nie da sie jednoznacznie wykluczyc i przewidziec WSZYSTKICH mozliwosci ataku. Tak juz niestety jest. |
ostatnie pare dyskusji sklonilo mnie do wnioskow:
nie dyskutuj z ludzmi ktorzy nie maja pojecia o czym mowia, altruistyczne podejscie (naucze ich, bedzie wiecej madrych ludzi) odpada, szkoda mojego wlasnego czasu, ktory moge poswiecic na samodoskonalenie sie, nie przejmuj sie tym ze ktos sie kompromituje opowiadajac *******y - jak zwrocisz mu na to uwage to w jego obronie stanie 90% publicznosci, i nie dosc ze nie dane ci bedzie kolesia nawrocic to jeszcze nasluchasz sie bluzgow i pseudointeligentych docinkow izoluj sie od przypadkow skrajnej ludzkiej glupoty omijajac miejsca gdzie wystepuje od dzis ograniczam do minimum aktywnosc na tym forum dziekuje wszystkim ludziom ktorych tu poznalem za to ze dali sie przekonac do mnie, tym ktorzy sie nie dali gratuluje trudu sprobowania, ciesze sie ze wielu z was pomoglem i przekazalem czesc swojej wiedzy walczcie z lameria - bo utoniemy! i milego dnia |
Sid, to wygląda na testament, czyżby ?... :( :'(
|
Cytat:
Cytat:
pozostawie to bez komentarza ---- ...no, moze jednak maly komentarzyk tez z jamy, jak ja tak lubisz: tutaj i tutaj, linki do bledow IE chyba sobie daruje, bo nie zmieszcza sie na stronie... ps. nie jestem jakims linuxowym fanatykiem-oszolomem, ktory jak uslyszy slowo "microsoft" albo "windows" to mu slina cieknie i rozglada sie komu by tu przy****lic, ale na boga, troche powagi! --- tak wlasciwie, to Sid moze miec racje, mi tez na widok niektorych komentarzy niemilo sie robi |
Witam,
Zapraszam na stronę http://www.secunia.com/product/?menu=prod, na której można przejrzeć różne produkty pod kątem publikowanych dla nich biuletynów (nie)bezpieczeństwa. Pozdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |