![]() |
Jak wgrac najłatwiej napisy do Divxa
Kupiłem sobie DVD Player wraz z DivX-em i nie mam pojecia co zrobic aby pokazywał mi na ekranie TV napisy.wszystkie filmy oglądam w orginalnych wersjach bez napisów.Prosze o rade jakim programem moge wgrac napisy do filmów.
|
Witam!
??? musisz po prostu zrobic obraz plyty, nastepnie edytowac obraz i umiesisc na plycie (w katalogu z filmem) plik z napisami i potem wypalic tak zmodyfikowany obraz plyty... napisy powinny sie uruchamiac (zaleznie od player'a), ale musisz miec odpowiedni plik z napisami, zeby czasy i teksty byly dobre |
jesli chodzi ci o to,ze na plycie masz juz wgrane jakies napisy w formie pliku .txt , to oznacza,ze twoj odtwarzacz sobie nie radzi z napisami (jeszcze tak naprawde nie ma w sprzedarzy nigdzie tak zaawnsowanych playereow,ktore by nie mialy z tym problemu)
jedynym wyjsciem jest przekompresowanie filmu programem VirtualDub i wprowadzenie napisow jako fragmentu video |
Albo upewnic sie jaki format napisow czyta twoj player. TMP i MDVD to nei wszystko - jest jeszcze SSA, SON, SUB itd.
|
Polecam DVDRip jest mały prosty i wkleja napisy bezpośrednio do filmu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |