![]() |
[PILNE!] Motyw szlachecki - pomocy!!!
WITAM!
Proszę o pomoc. Mam na zadanie z polskiego zrobić projekt strony tytułowej Pana Tadeusza. Polonistka powiedziała, że jak umieści się jakiś motyw szlachecki na pracy to można dostać nawet ocenkę. Moje pytanie jest następujące. Co to jest motyw szlachecki, jakoś dziś nie jarze. Coś mi kraży po głowie, ale nie mogę sobie przypomnieć :( Jakby ktoś był tak łaskawy, żeby mi to wujaśnić i podać przykład byłbym BARDZO wdźięczny. Zadania mam na jutro. BARDZO proszę o odpowiedzi. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam;) |
Motyw szlachecki na pracy twórczej z polskiego??..hmmm..brzmi interesująco...wpakuj tam jakiś obraz..np..dworek szlachecki albo herb szlachecki...jeśli chodzi o Pana Tadeusza to z pewnością chodzi o ...przyjazd Tadeusza do domu i wygląd dworku wewnątrz, czyli wszystkie te patriotyczne wątki...więc może chodzić również o sam patriotyzm...aaa...jeszcze mi się przypomniało..to dworek był w polskiej tradycji kojarzony z kulturą szlachecką i utożsamiany z wartościami narodowymi..mam nadzieję, że trochę pomogłam..:).powodzenia
ps..studiuję filologię polską więc zaufaj..;) |
Cytat:
DZIĘKI!!! Mam nadzieję, że mówisz prawdę :) |
jeśli to strona tytułowa...to możesz również zamieścić tam jakiś motyw kojarzony z epoką tzn. Napoleonem..dobra...już się nie wkręcam..;)
|
nie ma sprawy..:)...
|
paskudzie nie wierzysz? pobijemy go? :D
|
Poszukując herbów warto odwiedzić http://www.herby.com.pl/herby/
|
Cytat:
Thx;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |