![]() |
Plextor PX-708a problem
Witam,
tytulowa nagrywarke mam juz miesiac i dopiero ostatnio pojawil sie problem. Zaczynam przegrywac plyty clonem lub nero i zaczynaja sie schody. Czasami po zimagowaniu oryginalnej plyty, kiedy przychodzi do wypalania wyskakuje blad typu : DVD9 Write error. Za drugim badz tez trzecim razem nagrywa normalnie. Czasami sa problemy na odtwarzaczu Sony do tv z wyswietlaniem. Za pierwszym razem kiedy plyta sie pojawi w odtwarzaczu przy skakaniu miedzy scenami wiesza sie... samoczynnie wyjezdza ale zaraz potem pakuje ja z powrotem i dziala ok. Kolejny problem z nagrywaniem mam w nero. Przy kopiowaniu skopiowanej wczesniej plyty. Opcja "clone DVD" i niby robi image plyty ale kiedy przechodzi do wypalania to wyskakuje blad na etapie POWER CALIBRATION. I zatrzymuje sie:/ Wersja Biosu to 1.04 natomiast nosnik to Esperanza DVD-r x4. Czy ktos jest w stanie okreslic czego to jest wina? Czy powinienem oddac nagrywarke do serwisu przez tego typu bledy czy po prostu uzbroic sie w lepszy soft ? Dziekuje za wszelaka rade. Pozdrawiam, Sailor |
Z pewnością możesz zainstalować nowe ASPI, popróbować na innych nośnikach, tudzież spróbować nowego firmware"u. Aby wyeliminowac problemy software"owe mozesz sprawdzic nagre u kumpla. W ostatecznosci serwis.
|
tylko ze 1.04 to najnowszy ! bios
zostaw te nero ono do dvd nie jest najlepsze |
podmienilem 1.04 na 1.03 i troche mniej problemow sie pojawia. Dziwne troche. ale coz... zobaczymy co bedzie za pare plyt ;]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |