![]() |
Trzaski w g³osniku centralnym.
Witam ponownie.
Po konwersji programami BeSliced i pó¿niej AC3Machine mam pe³ny d¼wiêk ac3. Po zabawie programem DVDMaestro i wypaleniu na dvd s³yszê tylko w g³o¶niku centralnym trzaski. Nie sa one ci±gle ale gdy jest wiêksza akcja(np. strza³y z broni). Mam to w dwóch ostatnio robionych filmach: Underworld i Lidze Niezwyk³ych D¼entelmenów. Czy spotkali¶cie siê z czym¶ takim? Czy uwa¿acie, ¿e to jest wina kopii filmu ¿ród³owego, czy ju¿ konwersji? Wygl±da to na jakie¶ przesterowanie, ale nie jestem pewny czy to wina filmu czy mo¿e za du¿y g³os leci na g³o¶nik centralny. Nie jest to win± odtwarzacza dvd bo inne filmy chodz± ok. Mo¿na by by³o przed konwersja lub w trakcie obnizyæ natê¿enie g³osu g³o¶nika centralnego, ale nie wiem jak to zrobiæ jezeli wogóle mo¿na. Wiêc czy mo¿e znacie jakies sposoby? A mo¿e znacie jaki¶ program testuj±cy wszystkie kana³y, bo wtedy bym sprawdzi³ gdzie tkwi problem? |
Cobra Verde tak po cichu liczê na twoj± pomoc.
|
jakie dok³adnie parametry mia³o audio wej¶ciowe i jak ustawi³e¶ parametry w AC3Machine ?
|
Audio wej¶ciowe ma parametry:
ac3 (0x2000) "Dolby Laboratories, Inc" 448 kb/s (89/ch x 5 ch) 48000 Hz A w AC3Machine ustawi³em identycznie jak poleca³e¶, gdy siê ma audio w formacie ac3. |
to zapewne wina AC3Machine, które nie grzeszy jako¶ci± d¼wiêku ;) sprawd¼ czy nie masz gdzie¶ zaznaczenia przy parametrach dynamiki, volume, Downmix itd. - mo¿e soft co¶ "poprawi³" a powinien tylko zmieniæ FPS...
poza tym w³a¶nie zmiana FPS mo¿e spowodwaæ takie problemy - przy takich operacjach jest zawsze ryzyko b³êdów i utraty jako¶ci... chcia¿ ja nigdy nie mia³em takich problemów. zawsze mo¿esz te¿ zmiejszyæ poziom sygna³u dla g³o¶nika centralnego ale to wyj¶cie awaryjne... |
Trafi³es w 10-tke. Jest to wina zmiany FPS z 23.976 do 25. Tylko teraz czy te przesterowania mog³y winikn±c z samej zmiany, czy te¿ np. dlatego, ¿e w tle dzia³a program p2p(ale mam 512 ram-u i Athlonka 1800 - powinno starczyæ chyba). A mo¿e znasz jak±¶ inn± metodê i ewentualnie program, który równie¿ zmienia FPS z 23.976 do 25 lub te¿ przeprowadza ca³± konwersjê do ac3? Inaczej pozostanie pozostaæ w tych akurat filmach przy NTSC.
Jeszcze raz dziêki i pozdrowienia. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:27. |