![]() |
problem z sony dru 500a
mam sony jak w temacie i nie moge zrobic upgrade biosu a takze program primo dvd nie widzi mojej nagrywarki, wszystko robilem zgodnie z instrukcja. nero info tool podaje wszystkie informacje poprawnie, alkohol 120% rowniez sie nie rzuca.
|
1. czy robisz upgrade zgodnie z instrukcją ze str. Sony pod Windows, z wyłączonym DMA ?
2. jaką masz płyte głowną, drivery do niej i system operacyjny ? |
Cytat:
2. abit kt7a raid, via 4in1 4.40, win xp sp1 sprawdzalem to na innym kompie gdzie jest winme i jest ten sam błąd. oddałem dziś do reklamacji, może pomoże, bo nie mieli innej na natychmiastową wymianę |
|
[QUOTE=zorg]Nowy bios 2H[QUOTE]
Uuuu, ale przez ten bios strachu się najadłem. Po zamianie, nic nie chciało działać. Płytke tylko mieliła i niechciała za cholere wystartować. O nagrywaniu to już nawet nie wspomne. Spaliła dwie, na szczęście tanie płytki. Ani dvd ani cd, nic nie szło. Po za tym, nie wykrywało mi jej na początku w biosie. ALE jaja..... myślałem że zaraz się powiesz. Zamieniłem szybko na bios 2g i wszystko po staremu. Nagrywa i ładnie działa ufffffff Nie wiem, czy ja coś żle bios zamieniłem. Ale majtki z tydzień będe czyścił ;) |
Cytat:
|
u mnie wszystko ok.
nic specjialnego nie zauwazylem ,
pamietac tylko nalezy o wylaczeniu DMA !!! |
Cytat:
Zostawie tak jak jest. Działa to nie będe ruszać, bo zaraz coś s******e. Pozdro |
jest na oficjalnej stronie sony
http://sony.storagesupport.com/dvdrw...h/500A_20h.zip |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:34. |