![]() |
moze byc 5 svchostow (jesli nic w uslugach nie grzebales)...
heh, a jak masz ich 6 i nic nie ruszales to mozliwe, ze ktos Cie shaczyl i postawil Ci stro na kompie :D (ja uzywam np. wlasnie takiego o nazwie svchost.exe :)) pozdro ;) |
Cytat:
- klient DNS - rejestr zdalny - Host uniwersalnego urządzenia Plug and Play - Usługa odnajdywania SSDP - usługa Posłaniec no i jest 5 :) |
Cytat:
|
proces windowsa odpowiedzialny za uruchamianie innych - musi miec kilka oddzielnych uruchomien bo np dla przegladrki lokalnej i dla internetu potrzebuje oddzielnych, nie zaleznych procesow
najczesciej wystepuje w 4 kopiach, moze ich byc inna liczbe ;) |
Nie, to jest jakiś proces windowsa. Tylko czasem jest ich wiecej a czasem mniej.
|
svchost.exe to coś od antywirusa symanteca ?? Czy jakieś inne badziewie ??
|
A czemu w systemie jest uruchomionych aż pięć procesów svchost.exe? trzy jako system, jeden jako usługa sieciowa i jeden jako usługa lokalna?
|
dobry scaner antyvirusowy na gwałt jest na wirusy.wp.pl ;p
|
Lepiej tego nie kasuj, bo potem mozesz zalowac ;).
Tak jak mowi Ormianin skasujesz i mozesz miec po windowsie. Dla pewnoesci przeskanuj kompa jakims antytrojanem ;). |
Jest w każdym Windowsie... który działa poprawnie, a bez tego pliku to gorzej :)
|
Cytat:
|
Witam!
smss.exe moze byc trojanem: Comments: Added as a result of the FLOOD.F VIRUS! Note - this is not the valid windows file "smss.exe" as it resides in C:\Winnt\system32\CatRoot rather than C:\Windows\System32 ja mam WinXp i mam ten proces, wiec jest ok :) |
nie wierz we wszystko co pisza w necie ;) kiedyc krazyl po sieci komunikat ze costam costam takiego z ikonka misia (nie pamietam, ale to jeden z plikow javy) to wqirus i trzeba skasowac...ble ble ble
zanim uwierzysz i niedajboze puscisz ten spam dalej to uzyj www.google.com - wpisujesz nazwe pliku/procesu i dostajesz opisy co to jest ;0 |
smss.exe to normalny proces systemowy. Nie ruszaj go.
Nie odbieraj podejrzanej poczty. Wlacz antyvira na skan i monitoring. Uruchom Spy Sweepera. Itede I tepe. |
czy to trojan?>>>>help
czy proces smss.exe to trojan?dostałem maila nie wiem skąd że to jest trojan i że bez problemu można mi wejść do komputera.Faktycznie taki proces jest.Od pewnego czasu dostaję monit Nortona Antywirusa że mam wirusa GANDEX albo BACKDOOR.Poza tym dostaje jakieś maile w których też są wirusy>po usunięciu np. Gandexa za 30min znowu dostaje monit anty wira.Czy to możliwe aby jakiś program mi to ściągął a moze to ten smss.exe?jak to usunąc?nie moge go wyłączyć!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |