Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zawiruszony film (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zawiruszony-film-29938/)

ciaki 12.01.2004 22:39

Zawiruszony film

Czy jest możliwe by film na płycie CD zawierał wirusa?

sayan 12.01.2004 22:45

zawiruszony ? zawieruszony ? =zgubiony :) hehe

wszystko moze być ZAWIRUSOWANE :P

yahol 12.01.2004 23:05

Tak. Jak wiesz? Mozesz to sprawdzic na forum albo w komentarzach. Sa ostrzezenia o wirusach w filmach.
(w comment filmu podczas sciagania) A jak dostales od kogos, przeskanuj antyvirem i bedziesz wiedzial.

ciaki 13.01.2004 20:58

Dziękuje za odpowiedzi. Pytałem się ponieważ ja sam nigdy niemiałem z czym¶ podobnym do czynienia i wydawało mi się że jest to raczej mało prawdopodobne by film miał wirusa-a jednak.

Zelea 13.01.2004 21:04

ja sie teraz zszokowalem bo widac zylem w bajce i nie wiedzialem ze juz wymyslili jak w film wsadzic virusa...

szkoda... ale predzej czy pozniej musialo to nastapic...

ciaki 14.01.2004 00:40

Czyż bym wyczuwał subteln± nutkę sarkazmu? To jak to w końcu jest?

Smartek 14.01.2004 07:31

ZAWIRUSOWANE moze byc wszystko i koniec "." kropka :D
pozdro ;)

cana 14.01.2004 11:05

tak? to pode¶lij mnie zawirusowanego bata, albo jakiego¶ np cdr, eps, lub ai ze o wave nie wspomnę:)
gdzież to w plikach ma byc ten szkodliwy kod ukryty? i jak w plikach które s± możliwe do odtworzenia na róznych systemach operacyjnych /od dosa przez windy linuxy,bsd po macOSy ma byc skuteczne?

pozdro

woitas 14.01.2004 13:58

chyba jest mozliwe.

podam przyklad.
tworcy allplayera zrobili takie male cudo (AVI MENU), jak rowniez mozliwosc kodowania pliku video haslem (wg autorow dziala).

wiec jakim problemem jest doklejenie do pliku wirusa?

cana 14.01.2004 14:33

nadal uważam zę gołe avi mpeg i inne formaty multimedialne sa czyste, ale zaciekawile¶ mnie tym allplayerem, będzie to avimenu brykać pod innymi os'ami i na innych playerach?
a co jak braknie potrzebnych pewnikiem jakich¶ komponentów zewnetrznych?
jest jaka¶ specyfikacja tego?
chyba go sobie oblookam choć jak dla mnie mpc jest całkowicie wystarczajacy ;)

pozdro

andrzejj9 14.01.2004 14:40

Chyba przez sformulowanie pytania wszyscy skupili sie na tym, czy wirus moze byc na plycie, a nie na tym, czy moze sie znajdowac w filmie. A jesli chodzi o to pierwsze, to oczywiscie tak - wystarczy cos z wirusem na nia nagrac. Natomiast jesli chodzi o film to szczerze mowiac nie wiem, ale pewnie tak. Ktos juz napisal, ze wirus moze byc we wszystkim i chyba taka jest prawda.

-Sid-The-Rat=> 14.01.2004 16:08

kontener avi, ogg matroska czy jakikolwiek inny przyjmie wszsytko co mu wrzucisz
problem jest z tym ze to jeszcze ktos musi odczytac - a nie ma metody podmiany mp3 czy divxa tak zeby mial wira
allplayer robi to samo co binkplayer - integruje sie z filmem - i jest tak naprawde exekiem - i taka hybrada da sie zawirusowac tak jak kazdy inny program
golego avi czy mp3 nie idzie - chyba ze wypuscisz tez player ktory takiego wirusa uruchomi z tego kodu - a ja poza MS nie znam nikogo komu mogloby na tym zalezec

wiec ja poprosze przyklad zawirusowanego avi, mp3.itp - na mail, ftp czy gdziekolwiek - z radoscia poddam sie testom

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31.