Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Skąd zassać winde xp? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/skad-zassac-winde-xp-2995/)

Mopel 27.05.2001 18:22

Skąd zassać winde xp?

Skąd zassać winde xp?

cdwriter21 27.05.2001 18:33

Sam bym chciał to wiedzieć }>

Callisto TM 27.05.2001 19:43

Chlopaki z MS na pewno maja na serwerze, moze udostepnia ;-)

TVC 27.05.2001 23:54

Windows XP jest na stronie: warezcity.prv.pl,no jeszcze ostatni był,ale!!!Strasznie wolno się zasysał!!!

obar 28.05.2001 08:22

6
potwierdzam jest jeszcze i jak dla mnie wolno sie ściąga ..jedno co mogę stwierdzić to fakt że na tej stronce jak coś wrzucą to jest długo i jest ....
przynajmniej nie spotkałem sie jak dotąd z zawodem .....choć niektórzy narzekają na transfer

pozdro 6

Smiech 28.05.2001 18:13

Odradzam to instalować a to z własnych doświadczeń.

Zainstalowałem Windows XP Pro Beta 2 Build 2469
aby go sprawdzic jak sie sprawuje.
Najbardziej chciałem sprawdzić głośno reklamowaną WIĘKSZĄ KOMPATYBILNOŚĆ w stosunku do Win2k Pro (aktualnie go używam, i uznaje za najlepszy do tej pory system from MicroSoft)
Najpierw na test poszła gra Diablo 2
Test grafiki uświadomił mnie, że "Na tym komputerze nie da się uruchomic Diablo 2, nie znaleziono odpowiednich trybów graficznych) pod win2k miałem 2 do wyboru DDraw i Glide jako że mam V3 (XP sam wykrył i zainstalował stery do V3 a gdy spróbowałem zainstalowac te od Win2k to sie odpalał z czarnym ekranem)

Na drugi rzut poszła gra Black & White
Przy uruchamianiu wyskoczył komunikat że sterownik Macromedia Safedisc może powodować konflikty i zachwianie stabilności systemu. Wynik gra sie nie uruchamia (powrót do pulpitu po sekundzie)

Trzeci na ogień poszedł program Where IS IT 2.16 (do katalogowania płyt itd moim zadaniem najlepszy tego rodzaju program)
Odpalam go a tu wyskakuje okienko z komunikatem w stylu NAZWAFUNKCJI cannot open/initiialize

W tym momencie jednogłośną decyzją Win XP został usunięty z mojego dysku.
Gdyż na Win2k Pro wszystko to mi działało.
Ja sie pytam gdzie jest w tym systemie kompatybilność?

Moje drugie podejście do tego systemu nie zapowiada się wcześniej jak wtedy gdy wyjdzie pełna wersja tego systemu a do niej pierwszy ServicePack (czyli nie wcześniej niż za rok)

Wiem, że to system w wersji beta i jeszcze nie wszystko w nim działa (np. załączony Internet Explorer 6 nie miał zaimplementowanej Javy) ale chciałbym wtedy wiedzieć na jakiej podstawie MS twierdzi że ten system ma miec większą kompatybilność w stosunku do Win2k Pro ?

A jak ktoś chce jednak samemu sprawdzic ten system to polecam strone
www.winbeta.be/phpBB/
i przejrzenie tamtejszego forum ( ja tam znalazłem link do iso bety tego systemu) oczywiście bez stałego łącza się nie obejdzie ISO ma ok 460 MB a system po zainstalowaniu na dysku ok 780 MB

Czekam na wasze spostrzeżenia co do tego systemu.

obar 28.05.2001 19:29

6
właśnie testuję co prawda 2465 wersję właśnie ze strony warez ... i po różnorodnym zmuszaniu systemu do zawiśnięcia jak na razie wygrywa (milenium już by wisiał ze 4 razy) no cóż wersja beta ale i tak jego stabilność przewyższa "pospolite" systmiki od 9x do millenium włącznie . ...
NA rozruch poszło q3 i project jednocześnie .... łazi (jego wielowątkowość i wielozadaniowość jest godna uwagi).... NOLF chodzi bez zarzutu ... nie mówiąc że jak na 2 systemy na jednej partycji akceptuje większość programów zainstalowanych na starym systemie w 98 .... oczywiście niektóre trza instalować od nowa niektóre nie pójdą , kłopoty ze sterownikami do SB live
ale zwalam to na betę ... może równiez różnorodność konfiguracji sprzętów mu się niepodobać dlatego nie każdy będzie z niej zadowolony ....
ale ogólnie polecam ....jak ktoś ma tylko giga wolnego i kupę czasu to miłego testowania ... ogólnie słyszałem że najnowsza to wersja z numerkiem 2475 ale niktórzy przebąkują o wersji 1 tzw :"przedpremierowej " :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41.